logosrpacthrvdeacbosdeac

Нови сазив Савјета министара БиХ

Саопштење, 10.02.2012. 

Представнички дом Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине потврдио је именовање замјеника предсједавајућег, министара и замјеника министара, односно новог сазива Савјета министара БиХ.

За предсједавајућег Савјета министара БиХ у овом мандатном периоду 12. јануара 2012. године именован је Вјекослав Беванда (ХДЗ БиХ).

Др Никола Шпирић (СНСД) именован је за министра финансија и трезора, а истовремено ће обављати и функцију замјеника предсједавајућег Савјета министара. На мјесту замјеника министра финансија је Фуад Касумовић (СДА).

За министра спољних послова и замјеника предсједавајућег Савјета министара именован је Златко Лагумџија (СДП БиХ), а за његовог замјеника Ана Тришић-Бабић (СНСД).

Средоје Новић (СНСД) је министар цивилних послова, а његов замјеник Дениса Сарајлић-Маглић (СДП БиХ).

За министра спољне трговине и економских односа именован је Мирко Шаровић (СДС), а за његовог замјеника Ермина Салкичевић-Диздаревић (СДП БиХ).

Министар правде је Бариша Чолак (ХДЗ БиХ),  а његов замјеник Срђан Радуљ (ДНС).

На челу Министарства безбједности је Садик Ахметовић (СДА), док је за његовог замјеника именован Младен Ћавар (СДП БиХ).

Дамир Љубић (ХДЗ 1990) је министар за људска права и избјеглице, а његов замјеник Радмила Митровић из СДС-а.

Мухамед Ибрахимовић (СДА) именован је за министра одбране, а његови замјеници су Марина Пендеш (ХДЗ БиХ) и Мирко Околић (СДС).

Министар транспорта и комуникација је Дамир Хаџић (СДП БиХ), док ће функцију замјеника обављати Рудо Видовић (ХДЗ 1990)./Служба за информисање СМБиХ