logosrbdeachrvactbosdeac

Vijesti

Select a news topic from the list below, then select a news article to read.

Zamjenik ministra financija i trezora BiH Hazim Rančić sastao se sa delegacijom Saudijskog fonda za razvoj

Priopćenje, 7.6.2021.

zamjenik  mZamjenik ministra financija i trezora BiH Hazim Rančić zajedno sa suradnicima, održao je danas sastanak sa delegacijom Saudijskog fonda za razvoj. Delegaciju Saudijskog fonda za razvoj predvodio je gospodin Abdullah M. Alromeih, sa suradnicima gosp. Bandr S. Alharbi, i gosp. Amar Albelaihees.

Na sastanku je naglašena dobra suradnja između Saudijskog fonda za razvoj i Bosne i Hercegovine koja se odražava kroz portfolio trenutnih financiranih projekata u vrijednosti 75 milijuna USD.

Opširnije...

Konstituirana Ministarska konferencije za ekonomske i financijske poslove u procesu EU

Priopćenje, 24. 5. 2021.

Slika - sef  MZamjenik ministra financija i trezora Bosne i Hercegovine Hazim Rančić održao je u ponedjeljak, 24.5.2021. godine, prvu konstituirajuću sjednicu Ministarske konferencije za ekonomske i financijske poslove u sustavu koordinacije procesa europskih integracija u Bosni i Hercegovini.
Ministarskoj konferenciji nazočili su ministri financija svih razina vlasti u Bosni i Hercegovini, odnosno njihovi ovlašteni zastupnici, te ovlašteni zastupnik ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, ovlašteni zastupnik federalnog ministra energije, rudarstva i industrije, ministar gospodarstva i poduzetništva Republike Srpske, te ravnatelj za financije Brčko Distrikta BiH.
Na predmetnoj sjednici, koja je održana online, jednoglasno je podržan predloženi dnevni red, izabran predsjedatelj i dva zamjenika predsjedavatelja Ministarske konferencije, te je usvojen Poslovnik o radu Ministarske konferencije za ekonomske i financijske poslove u sustavu koordinacije procesa europskih integracija u Bosni i Hercegovini.

Suradnja s EBRD-om otvara put novim projektima u BiH

Priopćenje, 15.4.2021.

Untitled 45 MZamjenik predsjedatelja Vijeća ministara i ministar financija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda, koji je guverner Bosne i Hercegovine u Europskoj banci za obnovu i razvoj (EBRD), ocijenio je da ova banka financira vodeće infrastrukturne projekte u BiH, posebice koridor Vc te da je nezaobilazan faktor u pokretanju novih investicija.

Na današnjem sastanku, koji je održan online s predsjednicom EBRD-a Odile Renaud-Basso, predsjedatelj Vijeća ministara Zoran Tegeltija i njegov zamjenik ministar Vjekoslav Bevanda istaknuli su da je suradnja s ovom bankom konstantna, uspješna, te da se uklapa i u aktualne tijekove i poteškoće izazvane pandemijom virusa Covid – 19.

Opširnije...

Za vodoopskrbu u Jajcu i Zvorniku EU donirala oko dva milijuna eura

Priopćenje, 20. 4. 2021. godine

https://drive.google.com/file/d/1Y4i3zyvC-37y-x4CSBv1BBZo89lw4qMz/view?usp=sharing

EIB  malaZamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda potpisao je danas sa potpredsjednicom Europske investicijske banke (EIB) Lilyanom Pavlovom dva ugovora o grantu Europske unije koji se odnose na projekte vodoopskrbe u Jajcu i Zvorniku.

Ceremoniji potpisivanja sporazuma, koja je organizirana putem video lika zbog epidemiološke situacije izazvane virusom Covid-19, nazočio je i specijalni predstavnika EU za BiH i šef Delegacije EU u BiH veleposlanik Johann Sattler.

Opširnije...

Za gradski prijevoz u Sarajevu još 40 milijuna eura

Priopćenje, 23. 3. 2021. godine

VB - potpisMZamjenik predsjedatelja Vijeća ministara i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda potpisao je danas s predstavnicima Europske investicijske banke (EIB) Mateom Rivellinijem i Jacopom Lensi Orlandom ugovor o financiranju u vrijednosti 40 milijuna eura za Projekt gradskog prijevoza Sarajevo.

Nakon potpisivanja sporazuma, koje je obavljeno koorespodentno i bez ceremonija zbog epidemiološke situacije, ministar Bevanda je kazao da su osigurana sredstva koja će poboljšati kvalitet života stanovnika Sarajevske županije te pomoći u zaštiti okoliša.

Opširnije...