logosrbdeachrvactbosdeac

Vijesti

Select a news topic from the list below, then select a news article to read.

Ministar Bevanda i koordinatorica UN-a o ekonomskim posljedicama pandemije

Priopćenje, 12. 5. 2020.

Zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda održao je danas sastanak s rezidentnom koordinatoricom agencija Ujedinjenih naroda (UN) Ingrid Macdonald gdje su glavne teme bile utjecaj pandemije Covid -19 na socioekonomsku situaciju u BiH.

Tijekom sastanka naglašeno je da se cijeli svijet susreo s teškim posljedicama ove pandemije, kako zdravtsvenim tako i ekonomskim i socijalnim, te da je nužno poduzeti hitne mjere kako bi se prevazišli štetni utjecaji i u Bosni i Hercegovini.

Ministar Bevanda zadovoljan je dugogodišnjom suradnjom između BiH i agencija UN-a koje imaju mnogobrojne projekte u implementaciji, ali i u planu za budućnost što će biti obuhvaćeno novim Okvirom razvojne pomoći UN-a za razdoblje 2021. – 2025. godine.

Na sastanku je naglašeno da uvijek ima prostora da se suradnja unaprijedi, ali da je uvijek bila neprocjenjiva i ključna pomoć koju UN putem svojih agnecija pruža u izvanrednim situacijama građanima BiH.

S obzirom na to da je ministar Bevanda kopredsjedatelj Zajedničkog upravnog odbora BiH i UN-a na sastanku je dogovoreno da se termin za naredni sjedinicu ovog tijela dogovori u najskorije vrijeme te da se nastavi s redovitim aktivnostima.

Uplaćeno još 5.020 KM za pomoć u borbi protiv virusa COVID-19

Priopćenje, 8. 4. 2020.

MemorandumUvidom u knjigovodstvenu evidenciju Ministarstva financija i trezora BiH do danas su uplatu na namjenskom podračunu za pomoć u borbi protiv virusa COVID-19 imali Sarajevski kiseljak d.d. za eksploataciju mineralnih voda u iznosu od 5.000 KM i privatna osoba u iznosu 20 KM čime je na ovaj podračunu ukupno uplaćeno 720.403 KM.

Namjenski podračun u okviru Jedinstvenog računa BiH otvoren je kod Centralne banke BiiH na zahtjev Ministarstva sigurnosti BiH, dok je Ministarstvo financija i trezora BiH dalo instrukcije za uplatu u eurima ili konvertibilnim markama.

Instrukcija sa detaljnim uputama za uplate, kao i iznos uplaćenih sredstava dostupni su na web stranici Ministarstva financija i trezora BiH (www.mft.gov.ba).

Otvoren namjenski podračun za pomoć u borbi protiv virusa COVID-19

Priopćenje, 1. 4. 2020.

Ministarstvo financija i trezora BiH danas je otvorilo namjenski podračun kod Centralne banke BiH gdje će biti uplaćivana financijska pomoć u borbi protiv virusa COVID-19.

Namjenski podračun u okviru Jedinstvenog računa BiH otvoren je na zahtjev Ministarstva sigurnosti BiH, dok je Ministarstvo financija i trezora BiH dalo instrukcije za uplate u eurima ili konvertibilnim markama.

Instrukcija sa detaljnim uputama za uplate dostupna je na sljedećem linku: Uplata donacija za pomoć u borni protiv virusa COVID-19.

Uplaćeno 2.357.053 KM za pomoć u borbi protiv virusa COVID-19

Priopćenje, 07. 5. 2020.

MemorandumPODATCI O UPLATAMA NA PODRAČUN ZA POMOĆ U BORBI PROTIV COVID -19

 

Ministarstvo financija i trezora BiH svaki dan će objavljivati na svojoj web stranici podatke o uplatama na namjenski podračun, koji je otvoren kod Centralne banke BiH, gdje će biti uplaćivana financijska pomoć u borbi protiv virusa COVID-19.

Namjenski podračun u okviru Jedinstvenog računa BiH otvoren je na zahtjev Ministarstva sigurnosti BiH, dok je Ministarstvo financija i trezora BiH dalo instrukcije za uplatu u eurima ili konvertibilnim markama.

Instrukcija sa detaljnim uputama za uplate, kao i iznos uplaćenih sredstava dostupni su na web stranici Ministarstva financija i trezora BiH (www.mft.gov.ba).

Osigurati financiranje institucija BiH

Priopćenje, 24.3.2020.

Zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda izrazio je zadovoljstvo što je na današnjoj sjednici Vijeća ministara BiH usvojen Nacrt zakona o proračunu institucija BiH i međunarodnih obveza BiH za 2020. godinu, kao i Odluka o privremenom financiranju za drugi kvartal ove godine.
Ministar Bevanda smatra da je pokazatelj odgovornosti jednoglasno usvajanje Odluke o privremenom financiranju za razdoblje travanj-lipanj 2020. godine.
Ministar Bevanda naglasio je da očekuje visok stupanj svjesti o trenutku u kome se ovogodišnji proračun usvaja i uvažava sve primjedbe koje su izrečene.

Opširnije...