logosrbdeachrvdeacbosact

Konstituirana Ministarska konferencije za ekonomske i finansijske poslove u procesu EU

Saopćenje, 24. 5. 2021.

Slika - sef  MZamjenik ministra finansija i trezora Bosne i Hercegovine Hazim Rančić održao je u ponedjeljak, 24.5.2021. godine, prvu konstituirajuću sjednicu Ministarske konferencije za ekonomske i finansijske poslove u sistemu koordinacije procesa evropskih integracija u Bosni i Hercegovini.
Ministarskoj konferenciji prisustvovali su ministri finansija svih nivoa vlasti u Bosni i Hercegovini, odnosno njihovi ovlašteni zastupnici, te ovlašteni zastupnik ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, ovlašteni zastupnik federalnog ministra energije, rudarstva i industrije, ministar privrede i poduzetništva Republike Srpske, te direktor za finansije Brčko Distrikta BiH.

Na predmetnoj sjednici, koja je održana online, jednoglasno je podržan predloženi dnevni red, izabran predsjedavajući i dva zamjenika predsjedavajućeg Ministarske konferencije, te je usvojen Poslovnik o radu Ministarske konferencije za ekonomske i finansijske poslove u sistemu koordinacije procesa evropskih integracija u Bosni i Hercegovini. Saopćenje, 25. 5. 2021.