logosrpacthrvdeacbosdeac

Беванда и Букинац о економији и путу ка ЕУ

Саопштење, 21. 1. 2020.

Bevanda Bukinac 2101mЗамјеник предсједавајућег Савјета министара БиХ и министар финансија и трезора Вјекослав Беванда примио је данас амбасадора Словеније у БиХ Зорицу Букинац, а основне теме разговора биле су јачање економских веза и испуњавање услова за приступање Европској унији.

Министар Беванда нагласио је у разговору с амбасадором Словеније Зорицом Букинац да су односи двије земље добри у свим областима те да се власти у БиХ труде да створе амбијент за страна улагања тако што, између осталог, преузимају стандарде Европске уније.

Амбасадор Букинац нагласила је да ће БиХ увијек бити приоритет за њену земљу одакле настоје помоћи да се настави проширење ЕУ придруживањем земаља западног Балкана те да БиХ што прије добије статус кандидата.

Саговорници су се сложили да су неопходне реформе у свим сегментима друштва како би се побољшали услови рада пословној заједници у БиХ и како би се привукле стране инвестиције.

Амбасадор Букинац је честитала министру Беванди на поновном именовању за министра финансија и трезора БиХ те се интересовала за актуелну политичку ситуацију и будуће активности које се, углавном, заснивају на усвајању буџета за ову годину и испуњавања обавеза из Програма реформи.