logosrpacthrvdeacbosdeac

Беванда и Вуковић о побољшању услова за домаћу привреду

Саопштење, 14. 1. 2020.

Bevanda - VukovicMЗамјеник предсједавајућег Савјета министара БиХ и министар финансија и трезора Вјекослав Беванда разговарао је данас с предсједником Спољнотрговинске коморе БиХ Вјекославом Вуковићем о унапређењу пословног амбијента у БиХ и побољшању услова за пословање домаћих привредника.

Министар Беванда нагласио је да су неопходне реформе у свим сегментима друштва како би се побољшали услови рада пословној заједници у БИХ те да је низ фактора који на то утичу.

Током разговара наглашено је да Савјет министара БиХ користи законске могућности како би доношењем одређених одлука олакшали пословање домаћим привредницима дајући им одеђене олакшице чиме се повећава њихова конкурентност.

Министар Беванда нагласио је да је видан напредак у раду Спољнотрговинске коморе (СТК) БиХ што је, свакако, заслуга њеног руководства и савремених метода рада у заштити и промоцији домаће привреде.

С обзиром на то да је министар Беванда предсједавајући Управног одбора Управе за индиректно опорезивање (УО УИО) говорило се о потреби тијесне сарадње приликом доношења новог Закона о ПДВ-у, али и других подзаконских аката који директно утичу на домаћу привреду.

Према ријечима предсједника СТК Вјекослава Вуковића у наредном периоду биће интензивиране активности у сардањи с владама, другим привредним коморама и пословном заједницом како би се привредници из БиХ наметнули на домаћем и страном тржишту.