logosrpacthrvdeacbosdeac

Министар Беванда примио амбасадора Уебер

Саопштење, 23. 10. 2019.

Bevanda- UebberMЗамјеник предсједавајућег Савјета министара БиХ и министар финансија и трезора Вјекослав Беванда примио је данас новоименованог амбасадора СР Њемачке у БиХ Маргрет Уебер којој је пожелио добродошлицу и успјех у дипломатском раду током њеног мандата у БиХ.

Министар Беванда нагласио је да је сарадања двије земље на високом нивоу те да је њемачки народ, као и Влада СР Њемачке, искрени пријатељи БиХ што потврђују и подаци да су међу највећим донаторима у БиХ.

Наглашено је да се између БиХ и СР Њемачке редовно потписују уговори о финансирању те да је Њемачка развојна агенција (КфW) један од лидера у финансирању пројеката у свим областима и скоро свим крајевима БиХ.

Говорећи о актуелној политичкој ситуацији у БИХ, на састанку је оцијењено да је неопходно што прије формирати власт како би се окончали започети пројекти и процедуре које се тичу додјеле грант средстава и кредитних аранжмана јер рок за њихову проведбу истиче.

Саговорници су се сложили да европски пут БиХ нема алтернативу те да реформе морају бити настављене упркос дневно-политичким догађањима.