logosrpacthrvdeacbosdeac

Министар Беванда и амбасадор Затлер очекују наставак реформи у БиХ

Саопштење, 9. 10. 2019.

Bevanda - SattlerMЗамјеник предсједавајућег Савјета министара БиХ и министар финансија и трезора Вјекослав Беванда примио је данас новоименованог специјалног представника Европске уније за Босну и Херцеговину и шефа Делегације Европске уније у БиХ амбасадора Јохана Затлера.

Министар Беванда пожелио је успјех у раду амбасадору Затлеру и изразио наду да ће будућа сарадња бити на виском нивоу као и до сада.

Саговорници су оцијенили да застоји у реформама постоје због чекања на формирање власти у БиХ на свим нивоима те нагласили да је неопходно рјешавати бар оне активности које не зависе од овог процеса.

Министар Беванда је нагласио да Министарство финансија и трезора БиХ завршава свој дио посла у процедурама уговарања кредитних аранжмана, редовне отплате кредита, али и активности у вези с буџетом за 2020. годину.

Министар финансија и трезора истакао је да се, иако до данас није усвојен буџет за ову годину, поштују календарске обавезе и прописи за припрему буџета за идућу годину, али да је неопходно да се прије тога утврди Глобални фискални оквир и Документ оквирног буџета за трогодишњи период.

Амбасадор Затлер нагласио је да ће Делагација ЕУ увијек давати подршку БиХ на њеном европском путу.