logosrpacthrvdeacbosdeac

Тренутни пројекти ЕИБ-а у БиХ достигли вриједност 190 милиона евра

Саопштење, 1. 10. 2019.

bevanda - EIB 0110Замјеник предсједавајућег Савјета министара БиХ и министар финансија и трезора Вјекослав Беванда разговарао је данас о наставку имплементације пројеката с новоименованим шефом операција Европске инвестиционе банке (ЕИБ) за Хрватску и западни Балкан Антониом Лоренцом.

Министар Беванда упознао је новог шефа операција ЕИБ-а с тренутном динамиком реализације пројеката који се финансирају средствима ове европске банке с којом БиХ има изузетну и дугогодишњу сарадњу.

На састанку је истакнуто да се захваљујући средствима ЕИБ-а реализују пројекти у многим областима, од пројеката из социјалне сфере и здравства до изградње инфраструктуре те да и ове кредитне аранжмане прате значајна грант средства.

Током разговора наглашено је да сарадња између БиХ и ЕИБ-а има перспективу не само због високих износа улагања, већ и разноврсности пројеката који су у процесу имплементацијe.

Саговорници су оцијенили да одређени застоји постоје због дужег чекања на формирање власти у БиХ на свим нивоима, а министар Беванда је нагласио да Министарство финансија и трезора БиХ успјешно завршава свој дио посла код уговарања кредитних аранжмана.

Министар Беванда пожелио је успјех у раду новом шефу операција ЕИБ-а те изразио наду да ће будућа сарадња бити у узлазној путањи.