logosrpacthrvdeacbosdeac

Испунити услове за потписивање нових уговора с КфW-ом

Саопштење, 1. 10. 2019.

Bevanda - Droszdol 0110MЗамјеник предсједавајућег Савјета министара БиХ и министар финансија и трезора Вјекослав Беванда примио је данас новоименованог директора Канцеларије Развојне банке Њемачке (КфW) у БиХ Адама Дросдола с којим је разговарао о испуњавању услова за потписивање уговора за нове пројекте у БиХ.

Министар Беванда пожелио је добродошлицу новом директору КфW-а уз жеље за успјех у будућем раду у чему ће имати подршку из Министарства финансија и трезора БиХ јер добра сарадња траје већ двије деценије и изродила је низ пројеката за добробит грађана БиХ.

Саговорници су се сложили да се успјешно реализују пројекти које финансира КфW те су завршене, или су у завршној фази, процедуре у Вијећу министара и Предсједништву БиХ за потписивање уговора који требају бити закључени до краја године.

Наглашено је да је све спремно за потписивање уговора за пројекат збрињавања отпадних вода у Градишци те да је нужно ускоро окончати процедуре за потписивање уговора у пројектима енергетске ефикасности у јавним објектима Федерације БиХ, док су Републици Српској завршене ове процедуре.

Саговрници су се сложили да су пројекти КфW-а посебно важни јер их прате значајна грант средства те је то разлог више да се испуштују раније потписани уговори о финансирању како би се реализовали започети кредитни пројекти, али и припадајућа грант средства.

Министар Беванда нагласио је да Министарство финансија и трезора БиХ професионално обавља своје послове који се тичу уговарања кредитних аранжмана те да ће сарадња с КфW-ом бити настављена у правом смјеру и на високом нивоу као и до сада.