logosrpacthrvdeacbosdeac

Наставити добру сарадњу с ЕБРД-ом

Саопштење, 24.9.2019.

ebrd - nastupnaMalaЗамјеник предсједавајућег Савјета министара БиХ и министар финансија и трезора Вјекослав Беванда примио је данас делегацију Европске банке за обнову и развој (ЕБРД) предвођену директором за западни Балкан Сузаном Харгитаи, те новоименованог директора ЕБРД-а за БиХ Мануелу Нисл и њеног претходника Јана Брауна.

Министар Беванда пожелио је добродошлицу новом директору ЕБРД-а и обећао подршку у будућем раду те је изразио захвалност Јану Брауну на његовом преданом раду током свог мандата у БиХ. 

Саговорници су се сложили да је успјешно реализовано много пројеката ЕБРД-а у БиХ, посебно у области путне инфраструктуре те да су у припреми и пројекти за јавни превоз у Сарајеву те нове дионице аутопута.

На састанку је констатовано да је формирање власти и даље приоритетна тема у БиХ иако је од општих избора прошло скоро годину те је то разлог што неки кредитни уговори нису ратификовани нити су процедуре доведене до краја након потписивања уговора.

Министар Беванда нагласио је да Министарство финансија и трезора БиХ професионално обавља своје послове који се тичу уговарања кредитних аранжмана те да сарадња са ЕБРД-ом иде својим током и да очекује и нове пројекте у будућности.