logosrpacthrvdeacbosdeac

Министри финансија Беванда и Марић задовољни сарадњом

Саопштење, 8.5.2019.

20190508 mЗамјеник предсједавајућег Савјета министара БиХ и министар финансија и трезора Вјекослав Беванда примио је данас министра финансија Републике Хрватске Здравка Марића с којим је разговарао о актуелним економским темама и стварању услова за боље пословање привредника.

На састанку двојице министара говорило се о континуираној сарадњи сусједних држава из перспективе ресора финансија и изазова с којима се сусрећу земље Европске уније и оне које теже да постану дијелом те породице, попут Босне и Херецеговине.

 

Наглашено је да ће Република Хрватска наставити пружати подршку Босни и Херцеговини на њеном европском путу.

У свјетлу разговора о инвестицијама, чему је и посвећена Годишња конференција Европске банке за обнову и развој (EBRD) на којој су учествовала оба министра, оцијењено је да БиХ мора снажније кренути у провођење реформи јер је то најбољи начин да се оствари економски раст и отвори пут за стране и домаће инвестиције.

Саговрници су се сложили да сусједне земље требају подупирати једна другу у сваком сегменту те да је, уз добре билатералне односе, неопходно зближавати привреднике јер је то од директне користи за грађане и њихов стандард.