logosrpacthrvdeacbosdeac

Беванда и Пароди разговарали о новом програму ММФ-а

Саопштење, 28.06.2016.

Bevanda - Parodi 2806 MЗамјеник предсједавајућег Савјета министара БиХ и министар финансија и трезора Вјекослав Беванда примио је данас резидентног представника Међународног монетарног фонда (ММФ) у БиХ Франциска Пародија с којим је разговаро о активностима које су у току како би се наставила сарадња БиХ и ове финансијске институције.

На састанку је истакнуто да је након посјете делегације ММФ-а у мају ове године Фискални савјет БиХ постигло сагласност о прихватању новог проширеног програма, те се половином јула очекује и одлука Одбора ММФ-а о томе.

Министар Беванда информисао је резидентног представника ММФ-а да су обављене техничке припреме које су у надлежности Министарства финансија и трезора БиХ како би почела реализација овог програма с ММФ-ом.

Током састанка било је ријечи о активностима које се воде у Министарству финансија и трезора БиХ у припреми буџета за идућу годину након што је усвојен и Глобални фискални оквир за период 2017.-2019. година

Саговорници су се сложили да је неопходно наставити спровођење структуралних реформи на свим нивоима власти у БиХ, као и програме с међународним финансијским институцијама које дају подршку реформским процесима, попут Свјетске банке, али и Европске уније. (крај)