logosrbdeachrvactbosdeac

Vijesti

Select a news topic from the list below, then select a news article to read.

Saudijski fond odobrio projekte u BiH vrijedne oko 47 milijuna KM

Priopćenje 19.07.2017.

IMG 1848 MZamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas veleposlanika Saudijske Arabije u BiH Hanija bin Abdullaha Mominaha koji ge je obavijestio da je Saudijski fond za razvitak odobrio financiranje dva važna projekta u BiH.

Ministar Bevanda zahvalio se na potpori koju pruža Saudijska Arabija, posebice u financiranju projekata koji imaju socijalnu dimenziju.

Opširnije...

Švedska nastavlja pružati potporu BiH

Priopćenje, 21.06.2017.

SvedskaMalaZamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas veleposlanika Švedske u BiH Andersa Hagelberga s kojim je razgovarao o nastavku suradnje dvije zemlje.

Ministar Bevanda naglasio je da je zahvalan vlastima Švedske koje kontinuirano pružaju financijsku potporu u svim oblastima koje su bitne za poboljšanje uvjeta života u Bosni i Hercegovini.

Opširnije...

Ministar Bevanda i veleposlanik Saudijske Arabije razgovarali o nastavku suradnje dvije zemlje u oblasti infrastrukture

Sarajevo, 21.06.2017.

Saudijska MalaZamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas veleposlanika Saudijske Arabije u BiH Hanija bin Abdullaha Mominaha s kojim je razgovarao o nastavku suradnje dvije zemlje koja se realizira u skoro svim oblastima.

Ministar Bevanda je rekao da je sva unutarnja procedura oko zaključivanja Sporazuma o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja završena i da je naredni korak utvrđivanje termina potpisivanja sporazuma.

Opširnije...

Ministar Bevanda primio u nastupni posjet Veleposlanika Italije

Priopćenje, 21.06.2017.

ItalijaMalaZamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas u nastupni posjet novoimenovanog veleposlanika Italije u našoj zemlji Nicolu Minasija.

Čestitajući veleposlaniku Minasiju na imenovanju i zahvaljujući se na punoj potpori koju Italija pruža Bosni i Hercegovini u procesu euroatlantskih integracija, ministar Bevanda izrazio je očekivanje da će odnosi dvije prijateljske zemlje ostati na najvišoj razini, kako na političkom i ekonomskom tako i na obrazovnom i kulturnom planu.

Opširnije...

BiH ispunila i posljednji uvjet za naplatu 125 milijuna dolara od klirinškog duga

Priopćenje, 2.6.2017. godine

20170602 mSporazum između Vijeća ministara BiH i Vlade Ruske Federacije, koji se odnosi na klirinški dug bivšeg SSSR-a, juče je stupio na snagu objavljivanjem u „Službenom glasniku BiH“ čime su u BiH ispunjeni uvjeti za skoru uplatu 125 milijuna američkih dolara na račun u Centralnoj banci BiH.

Ministarstvo financija i trezora BiH obavijestilo je danas Veleposlanstvo Ruske Federacije u BiH da su sa bh. strane ispunjeni svi uvjeti za realizaciju obveza po Sporazumu o reguliranju obveza bivšeg SSSR-a po obračunima u vezi s robnim prometom između bivšeg SSSR-a i bivše SFRJ kojeg je u Moskivi u ime BiH potpisao ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda.

Opširnije...