logosrbdeachrvactbosdeac

Vijesti

Select a news topic from the list below, then select a news article to read.

Potpisan Sporazum o investicijskom grantu između EIB-a i BiH (AUDIO)

Priopćenje, 27.4.2017. godine

Bevanda 27-04-17 001MZamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda i voditelj Odjela za kreditno poslovanje Europske investicijske banke (EIB) za Sloveniju, Hrvatsku i zemlje Zapadnog Balkana  Matteo Rivelini, u prisustvu šefa delegacije i visokog predstavnika EU, veleposlanika Larsa Gunar Vigemarka potpisali su u Sarajevu  Sporazum o investicijskom grantu između EIB-a i BiH.

Opširnije...

Potpisan ugovor o naplati klirinškog duga između BiH i Ruske Federacije

Priopćenje, 21.03.2017. godine

moskavaMZamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda i  zamjenik ministra financija Ruske Federacije Sergej Storchak potpisali su danas u Moskvi Sporazum o reguliranju obveza bivšeg SSSR-a po obračunima u vezi s robnim prometom između SSSR-a i bivše SFRJ.

Prema ovom sporazumu, cjelokupan klirinški dug od 125.157.834 američkih dolara bit će vraćen u novcu, a Vijeće ministara i Predsjedništvo BiH prethodno su prihvatili usuglašeni prijedlog Sporazuma i nakon današnjeg potpisivanje slijedi procedura ratifikacije.

Opširnije...

Ministar Bevanda razgovarao s viceguvernerkom CEB-a

Priopćenje, 18.01.2017.

Bevanda - CEB - AlonsoMZamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas u novoimenovanu viceguvernerku Razvojne banke Vijeća Europe Rose Maríu Sanchez-Yebra Alonso.

Ministar Bevanda poželio je uspjeh u radu viceguvernerki na novoj dužnosti uz očekivanje da će se dobra suradnja s ovom bankom, koja financira projekte za najranjivije kategorije društva, nastaviti i u budućnosti.

Opširnije...

Ministar Bevanda i veleposlanik Ivancov – dogovor o potpisivanju Sporazuma o klirinškom dugu

Priopćenje, 21.2.2017. godine

30170221 mZamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas veleposlanika Ruske Federacije u BiH Petera Ivancova s kojim je razgovarao o mogućim terminima za potpisivanje Sporazuma o klirinškom dugu.

Tijekom sastanka sugovornici su izrazili obostrano zadovoljstvo zbog činjenice da su u obje države završene sve potrebne procedure kao i da su stekli uvjeti za popisivanje ovog Sporazuma. Dogovoreno je da će Sporazum biti potpisan u Moskvi, nakon čega će obje države nastaviti sa provedbom daljnjih aktivnosti koje prethode izvršavanju obveza iz Sporazuma.

Opširnije...

Za Koridor Vc i Luku Brčko 86 milijuna eura

Priopćenje, 22.12.2016.

20161222 mZamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda i direktorica Odjela za transport Evropske banke za obnovu i razvitak (EBRD) Sue Berrett potpisali su danas u Sarajevu ugovor o zajmu za izgradnju dodatnih dionica autoceste na Koridoru Vc u vrijednosti 76 milijuna eura, te ugovor o financiranju modernizacije Luke Brčko u vrijednosti 10 milijuna eura.

„Za izgradnju dionce Svilaj - Odžak bit će ne raspolaganju 40 milijuna eura, dok će 36 milijuna eura biti utrošeno za radove na dionici Donja Gračanica- Klopče u okolini Zenice. Važno je istaći da se na ovaj način provodi Okvirna strategija za transport za razdoblje 2016-2030“, rekao je ministar Bevanda.

Opširnije...