logosrbdeachrvactbosdeac

Vijesti

Select a news topic from the list below, then select a news article to read.

Bevanda i De Lannoy razgovarali o nastavku suradnje s MMF-om

Priopćenje, 19.9.2017. godine

20170919 mZamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda razgovarao je danas s izvršnim direktorom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Anthoneyem de Lannoyem o nastavku suradnje s ovom financijskom institucijom.

Opširnije...

Potpisan Sporazum o gospodarsko-tehničkoj suradnji za bespovratnu pomoć Narodne Republike Kine

Sarajevo, 13.9.2017

20170913 mZamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda i veleposlanica Narodne Republike Kine u Bosni i Hercegovini Chen Bo potpisali su Sporazum o gospodarsko-tehničkoj suradnji za bespovratnu pomoć između Vijeća ministara BiH i Narodne Republike Kine u vrijednosti 30 milijuna juana (oko 7,5 milijuna KM).

Opširnije...

Sastanak ministra financija i trezora BiH sa novoimenovanim ravnateljom Ureda Svjetske banke u Bosni i Hercegovine

Sarajevo, 29.8.2017.

ovaMZamjenik predsjedatelja Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas novoimenovanog ravnatelja Ureda Svjetske banke u Bosni i Hercegovini, gospodina Emanuela Salinasa, kojemu je ovo ujedno i prvi radni sastanak nakon preuzimanja dužnosti 28.8.2017. godine.

Ministar Bevanda izrazio je novom ravnatelju dobrodošlicu i poželio uspješan predstojeći mandat u Bosni i Hercegovini. Ministar se osvrnuo na prethodnu uspješnu suradnju sa Svjetskom bankom kao veoma važnim partnerom, te naglasio da je potpora te institucije od strateškog značaja za provedbu potrebnih reformi za koje se Bosna i Hercegovina opredijelila.

Opširnije...

Konferencija za medije ministra Bevande (AUDO)

Sarajevo, 29.8.2017

bevanda 2029-8-2017Zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda održao je u Sarajevu konferenciju za medije.
 
AUDIO ZAPIS KONFERENCIJE ZA MEDIJE

 

 

Ministar Bevanda o nastavku suradnje s novom direktoricom u Svjetskoj banci

Priopćenje, 20.07. 2017.

IMG 1870 MZamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas novoimenovanu direktoricu Svjetske banke za zapadni Balkan Lindu van Gelder.

Ministar Bevanda poželio je novoj direktorici uspješan predstojeći mandat te naglasio kako očekuje da će dobra suradnja sa Svjetskom bankom biti nastavljena jer je ta institucija važan strateški partner za BiH ne samo kroz pružanje financijske pomoći, nego i tehničke potpore koja je od izuzetnog značaja.

Opširnije...