logosrbdeachrvactbosdeac

Vijesti

Select a news topic from the list below, then select a news article to read.

Ministar Bevanda i veleposlanik Wigemark razgovarali o nastavku provedbi reformi

Priopćenje, 28.9.2017.

20170928 mZamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas šefa Delegacije Europske unije u BiH i specijalnog predstavnika EU za BiH Lars-Gunnar Wigemarka s kojim je razgovarao o nastavku provedbi ekonomskih reformi u Bosni i Hercegovini.

Tijekom sastanka naglašeno je da je došlo do zastoja u provedbi reformi, posebice onih koje se tiču investicijskih projekata te je ponovno istaknuta nužnost usvjanja izmjena i dopuna Zakona o trošarinama u BiH, kao i ostalih zakonskih rješenja koja su predviđena Reformskom agendom.

Opširnije...

Bevanda i De Lannoy razgovarali o nastavku suradnje s MMF-om

Priopćenje, 19.9.2017. godine

20170919 mZamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda razgovarao je danas s izvršnim direktorom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Anthoneyem de Lannoyem o nastavku suradnje s ovom financijskom institucijom.

Opširnije...

Konferencija za medije ministra Bevande (AUDO)

Sarajevo, 29.8.2017

bevanda 2029-8-2017Zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda održao je u Sarajevu konferenciju za medije.
 
AUDIO ZAPIS KONFERENCIJE ZA MEDIJE

 

 

Potpisan Sporazum o gospodarsko-tehničkoj suradnji za bespovratnu pomoć Narodne Republike Kine

Sarajevo, 13.9.2017

20170913 mZamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda i veleposlanica Narodne Republike Kine u Bosni i Hercegovini Chen Bo potpisali su Sporazum o gospodarsko-tehničkoj suradnji za bespovratnu pomoć između Vijeća ministara BiH i Narodne Republike Kine u vrijednosti 30 milijuna juana (oko 7,5 milijuna KM).

Opširnije...

Sastanak ministra financija i trezora BiH sa novoimenovanim ravnateljom Ureda Svjetske banke u Bosni i Hercegovine

Sarajevo, 29.8.2017.

ovaMZamjenik predsjedatelja Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas novoimenovanog ravnatelja Ureda Svjetske banke u Bosni i Hercegovini, gospodina Emanuela Salinasa, kojemu je ovo ujedno i prvi radni sastanak nakon preuzimanja dužnosti 28.8.2017. godine.

Ministar Bevanda izrazio je novom ravnatelju dobrodošlicu i poželio uspješan predstojeći mandat u Bosni i Hercegovini. Ministar se osvrnuo na prethodnu uspješnu suradnju sa Svjetskom bankom kao veoma važnim partnerom, te naglasio da je potpora te institucije od strateškog značaja za provedbu potrebnih reformi za koje se Bosna i Hercegovina opredijelila.

Opširnije...