logosrbdeachrvactbosdeac

Vijesti

Select a news topic from the list below, then select a news article to read.

Ministar Bevanda i veleposlanik Stanišić zadovoljni suradnjom BiH i Crne Gore

Priopćenje, 15. 10. 2019.

Bevanda - StanisicmZamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas novoimenovanog veleposlanika Republike Crne Gore u BiH Obrada Mišu Stanišića.

Ministar Bevanda poželio je dobrodošlicu veleposlaniku Stanišiću uz ocjenu da je dobra suradanja dvije zemlje temelj za uspješan diplomatski rad i prilika da se postignu još bolji rezultati.

Opširnije...

Za projekte KfW-a u Gradišci oko 15 milijuna eura

Priopćenje, 15.10.2019.

IMG 0666mZamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda, ministrica financija Republike Srpske Zora Vidović i gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić potpisali su danas dva ugovora o grantu sa projektnim menadžerom Njemačke razvojne banke (KfW) Stephanom Raabeom.
Ministar Bevanda objasnio je da se prvi sporazum odnosi na grant od 3,8 milijuna eura koje je osigurala Švicarska razvoja agencija (SECO), a implementira se preko KfW-a, dok je drugi grant u iznosu 10, 26 milijuna eura osiguran temeljem ugovora o financijskoj saradnji između Njemačke i BiH.

Opširnije...

Trenutni projekti EIB-a u BiH dostigli vrijednost 190 milijuna eura

Priopćenje, 1. 10. 2019.

bevanda - EIB 0110Zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda razgovarao je danas o nastavku provedbe projekata s novoimenovanim šefom operacija Europske investicijske banke (EIB) za Hrvatsku i zapadni Balkan Antoniom Lorenzom.

Ministar Bevanda upoznao je novog šefa operacija EIB-a s trenutnom dinamikom realizacije projekata koji se financiraju sredstvima ove europske banke s kojom BiH ima izuzetnu i dugogodišnju suradnju.

Opširnije...

Ministar Bevanda i veleposlanik Sattler očekuju nastavak reformi u BiH

Priopćenje, 9. 10. 2019.

Bevanda - SattlerMZamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas novoimenovanog specijalnog predstavnika Europske unije za Bosnu i Hercegovinu i šefa Delegacije Europske unije u BiH veleposlanika Johanna Sattlera.

Ministar Bevanda poželio je uspjeh u radu veleposlaniku Sattleru i izrazio nadu da će buduća suradnja biti na viskoj razini kao i do sada.

Opširnije...

Ispuniti uvjete za potpisivanje novih ugovora s KfW-om

Priopćenje, 1. 10. 2019.

Bevanda - Droszdol 0110MZamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas novoimenovanog direktora Ureda Razvojne banke Njemačke (KfW) u BiH Adama Drosdzola s kojim je razgovarao o ispunjavanju uvjeta za potpisivanje ugovora za nove projekte u BiH.

Ministar Bevanda poželio je dobrodošlicu novom direktoru KfW-a uz želje za uspjeh u budućem radu u čemu će imati podršku iz Ministarstva financija i trezora BiH jer dobra suradnja traje već dva desetljeća i izrodila je niz projekata za dobrobit građana BiH.

Opširnije...