logosrbdeachrvactbosdeac

Vijesti

Select a news topic from the list below, then select a news article to read.

Potpisan ugovor o grantu EU za izgradnju petlji Johovac i Rudanka

Priopćenje, 1.8.2019.

Bevanda-EBRDmMinistar financija i trezora BiH i zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda i direktor Ureda Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u BiH Ian Brown potpisali su danas u Sarajevu Sporazum između BiH i EBRD-a o dodjeli bespovratnih sredstava u vrijednosti 12,9 milijuna eura za sufinanciranje nove dionice Koridora Vc između Johovca i Rudanke kod Doboja.
Ministar Bevanda je u obraćanju medijima pojasnio da je ovaj grant odobrila EU kroz Okvir za ulaganja u Zapadni Balkan i da će sredstva kojima će upravljati EBRD pomoći Javnom poduzeću "Autoputevi Republike Srpske" u nastavku izgradnje autoputa na Koridoru Vc. Uz dvije petlje, bit će izgrađeni i dionica autoputa u duljini od šest kilometara, prilazni put s dvije trake i dio prijelaza preko rijeke Bosne.

Opširnije...

Konkretna suradnja s MMF-om čeka novu vlast

Sarajevo, 11.6.2019.

BevandaMMFmalaZamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas izaslanstvo Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) predvođeno šefom Misije za BiH Martinom Petrijem.

Na sastanku je konstatirano da je formiranje vlasti i dalje prioritetna tema u BiH, ali i preduvjet nastavka provedbe reformi planiranih kroz aranžman s MMF-om.

Opširnije...

Ministar Bevanda i predsjednik EBRD-a Chakrabarti potpisali ugovor vrijedan 210 milijuna eura

Priopćenje, 9.5.2019.


IMG 0567 MZamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda i predsjednik EBRD-a Suma Chakrabarti potpisali su danas ugovor o financiranju izgradnje još jedne dionice Koridora Vc.

Potpisani ugovor vrijedi 210 milijuna eura, omogućit će izgradnju novih 14 kilometara autoputa. Dionica započinje na mostu preko rijeke Bosne u RS na sjeveru, a nastavlja se prema jugu i zaobilazi Doboj. Rok otplate zajma je 15 godina, uključujući 3 godine grace perioda.

Opširnije...

Održan sastanak Foruma za koordinaciju donatora u BiH

Priopćenje, 06.06.2019. godine


dcf0606foto malaRedoviti sastanak Foruma za koordinaciju donatora (DCF) održan je danas u Sarajevu u organizaciji Sektora za financijsko planiranje razvitka i koordinaciju međunarodne ekonomske pomoći Ministarstva financija i trezora BiH uz supredsjedavanje Ujedinjenih nacije (UN) u Bosni i Hercegovini.

Rezidentna koordinatorica UN-a u BiH Sezin Sinanoglu uz potporu tima UN-a predstavila je ključne aspekte tekuće reforme Razvojnog sustava UN-a što je potaknulo diskusiju o tome na koji način ova reforma utječe na partnerstva s nacionalnim i međunarodnim akterima u BiH. 

Opširnije...

Ministri financija Bevanda i Marić zadovoljni suradnjom

Priopćenje, 8.5.2019.

20190508 mZamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas ministra financija Republike Hrvatske Zdravka Marića s kojim je razgovarao o aktualnim ekonomskim temama i stvaranju uvjeta za bolje poslovanje gospodarstvenika.

Na sastanku dvojice ministara govorilo se o kontinuiranoj suradnji susjednih država iz perspektive resora financija i izazova s kojima se susreću zemlje Europske unije i one koje teže postati dijelom te obitelji, poput Bosne i Herecegovine.

Opširnije...