logosrbdeachrvactbosdeac

Ministar Bevanda primio veleposlanicu Uebber

Priopćenje, 23. 10. 2019.

Bevanda- UebberMZamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas novoimenovanu veleposlanicu SR Njemačke u BiH Margret Uebber kojoj je poželio dobrodošlicu i uspjeh u diplomatskom radu tijekom njezinog mandata u BiH.

Ministar Bevanda naglasio je da je suradanja dvije zemlje na visokoj razini te da je njemački narod, kao i Vlada SR Njemačke, iskreni prijatelji BiH što potvrđuju i podaci da su među najvećim donatorima u BiH.

Naglašeno je da se između BiH i SR Njemačke redovito potpisuju ugovori o financiranju te da je Njemačka razvojna agencija (KfW) jedan od lidera u financiranju projekata u svim područjima i skoro svim krajevima BiH.

Govoreći o aktualnoj političkoj situaciji u BIH, na sastanku je ocijenjeno da je nužno što prije formirati vlast kako bi se okončali započeti projekti i procedure koje se tiču dodjele grant sredstava i kreditnih aranžmana jer rok za njihovu provedbu istječe.

Sugovornici su se složili da europski put BiH nema alternativu te da reforme moraju biti nastavljene unatoč dnevno-političkim događanjima.