logosrbdeachrvactbosdeac

Startegija EBRD-a za BiH promovirana na sastanku DCF-a

Priopćenje, 13.12.2017.

IMG 1944MRedoviti sastanak Foruma za koordinaciju donatora (DCF), kojim su predsjedavali ravnatelj Ureda EBRD u Bosni i Hercegovini Ian Brown i pomoćnik ministra financija i trezora Dušanka Basta, održan je danas u Sarajevu u organizaciji Sektora za koordinaciju međunarodne ekonomske pomoći Ministarstva financija i trezora BiH.
Predstojnik Ureda ministra financija i trezora BiH Saša Marić pozdravio je, u ime ministra, predstavnike donatora koji sudjeluju na sastancima DCF-a i naglasio da je nužno učvrstiti koordianciju i prilagoditi je aktualnim događanjima.

Sastanak DCF-a bio je prilika da Ian Brown predstavi Strategiju EBRD-a za Bosnu i Hercegovinu za razdoblje 2017-2022 za koju je naglasio kako je pripremljena sukladno izazovima tranzicije i Reformske agende koja je usvojena u BiH.

Dodao je da su definirani prioriteti nove strategije za BiH, te podsjetio da EBRD posluje u BiH od 1996. godine pri čemu je uložila više od dvije milijarde eura.

Na sastanku DCF-a predstavljene su aktivnosti USAID-a i Švicarske u okviru projekata koji se bave pitanjima bh. dijaspore.

Stručnjak za upravljanje projektima USAID-a Dobrila Vukmanović predstavila je petogodišnji projekt USAID-a Potpora ulaganju dijaspore u BiH, koji stvara prilike za nova radna mjesta.

Kako je naglašeno, bit će pružena tehnička pomoć i uspostavljena radna skupina u Ministartvu za ljudska prava i izbjeglice BiH kako bi se izradio dokument Strategija ulaganja dijaspore, utemeljen na politici Vijeća ministara BiH.

Zamjenik ravnatelja u Švicarskom uredu za suradnju u BiH David Kramer predstavio je projekt Dijaspora za razvitak (D4D) koji se provodi u bliskoj suradnji sa Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice i Ministarstvom vanjskih poslova BiH kao i angažiranjem na općinskoj razini.

Sve prezentacije i materijali sa sastanka dostupni su na web stranici Foruma za koordinaciju donatora www.donormapping.ba.