logosrbdeachrvactbosdeac

Ministar Bevanda i veleposlanik Wigemark razgovarali o usvajanju proračuna

Priopćenje, 10.10.2017.

Vigemark - Bevanda 1010-MZamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas šefa Delegacije Europske unije u BiH i specijalnog predstavnika EU za BiH Lars-Gunnar Wigemarka s kojim je razgovarao o aktualnim pitanjima s posebnim osvrtom na proces pripreme i usvajanja proračuna za iduću godinu.

Ministar Bevanda naglasio je da su, nakon nedavnog usvajanja Globalnog fiskalnog okvira, stvoreni preduvjeti da se ispoštuju zakonski rokovi za usvajanje proračuna za iduću godinu na razini BiH, ali i oba entiteta.

Naglašeno je da je u Ministarstvu financija i trezora BiH u završnoj fazi izrada proračuna institucija BiH za 2018. godinu, kao i finaliziranje Dokumenta okvirnog proračuna (DOP) za razdoblje 2018.-2020. godina.

Tijekom sastanka govorilo se o važnosti nastavka reformskog procesa što podrazumijeva i usvajanje izmjena i dopuna seta zakona koji se odnose na trošarine i koje je nedavno usvojio Upravni odbor Uprave za neizravno oporezivanje, kao i zakonskih izmjena o osiguranju depozita. (kraj)