logosrbdeachrvactbosdeac

Ministar Bevanda i veleposlanik Wigemark razgovarali o nastavku provedbi reformi

Priopćenje, 28.9.2017.

20170928 mZamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas šefa Delegacije Europske unije u BiH i specijalnog predstavnika EU za BiH Lars-Gunnar Wigemarka s kojim je razgovarao o nastavku provedbi ekonomskih reformi u Bosni i Hercegovini.

Tijekom sastanka naglašeno je da je došlo do zastoja u provedbi reformi, posebice onih koje se tiču investicijskih projekata te je ponovno istaknuta nužnost usvjanja izmjena i dopuna Zakona o trošarinama u BiH, kao i ostalih zakonskih rješenja koja su predviđena Reformskom agendom.

 

Ministar Bevanda informirao je veleposlanika Wigemarka o trenutnom statusu aranžmana između Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) i BiH što je, također, uvjetovano provedbom reformi i usvajanjem zakonskih rješenja prihvaćenih u Pismu namjere.

Na sastanku je istaknuto i da se u Ministarstvu financija i trezora BiH oknočavaju procedure  u izradi proračua za iduću godinu, te kako se nastoji postići dogovor za skoro usvajanje Globalnog fiskalnog okvira da bi se ispoštovali zakonski rokovi za usvajanje proračuna na razini BiH, ali i oba entiteta.