logosrbdeachrvactbosdeac

Potpisan Sporazum o gospodarsko-tehničkoj suradnji za bespovratnu pomoć Narodne Republike Kine

Sarajevo, 13.9.2017

20170913 mZamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda i veleposlanica Narodne Republike Kine u Bosni i Hercegovini Chen Bo potpisali su Sporazum o gospodarsko-tehničkoj suradnji za bespovratnu pomoć između Vijeća ministara BiH i Narodne Republike Kine u vrijednosti 30 milijuna juana (oko 7,5 milijuna KM).

Riječ je o realizaciji projekta donacije opreme za sigurnosne provjere, čiji će korisnik biti Granična policija BiH, s tim što će na odobreni iznos iz ovog sporazuma biti dodana sredstva od još osam milijuna juana, koja su odobrena Nota sporazumom iz 2015. godine, tako da će ukupan iznos donacije biti 38 milijuna juana (oko 9,5 milijuna KM).

Bespovratna pomoć Narodne Republike Kine omogućit će Graničnoj policiji kvalitetniji rad na terenu. Osim toga, Narodna Republika Kina pružit će potrebnu obuku Graničnoj policiji, koja se odnosi na montažu opreme, te njeno korištenje i održavanje.

Nakon ceremonije potpisivanja Sporazuma, kojoj su nazočili i predstavnici Granične policije BiH,  medijima su se obratili ministar Bevanda i veleposlanica Bo.

AUDIOZAPIS izjava za medije