logosrbdeachrvactbosdeac

Sastanak ministra financija i trezora BiH sa novoimenovanim ravnateljom Ureda Svjetske banke u Bosni i Hercegovine

Sarajevo, 29.8.2017.

ovaMZamjenik predsjedatelja Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas novoimenovanog ravnatelja Ureda Svjetske banke u Bosni i Hercegovini, gospodina Emanuela Salinasa, kojemu je ovo ujedno i prvi radni sastanak nakon preuzimanja dužnosti 28.8.2017. godine.

Ministar Bevanda izrazio je novom ravnatelju dobrodošlicu i poželio uspješan predstojeći mandat u Bosni i Hercegovini. Ministar se osvrnuo na prethodnu uspješnu suradnju sa Svjetskom bankom kao veoma važnim partnerom, te naglasio da je potpora te institucije od strateškog značaja za provedbu potrebnih reformi za koje se Bosna i Hercegovina opredijelila.

Ovom prilikom gospodin Salinas je naglasio da se nada da će uspješna suradnja Svjetske banke i Bosne i Hercegovine biti nastavljena i za vrijeme njegovog mandata, te da će Svjetska banka nastaviti podupirati Bosnu i Hercegovinu u nastavku provedbe Reformske agende  BiH 2015-2018 i na njezinom putu ka članstvu u Europskoj uniji.

Ministar Bevanda i gospodin Salinas kratko su se osvrnuli na tehnički aspekt suradnje između Svjetske banke i Bosne i Hercegovine i složili se da će u narednom razdoblju obje strane nastaviti s pružanjem uzajamne pomoći na svim poljima.