logosrbdeachrvactbosdeac

Saudijski fond odobrio projekte u BiH vrijedne oko 47 milijuna KM

Priopćenje 19.07.2017.

IMG 1848 MZamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas veleposlanika Saudijske Arabije u BiH Hanija bin Abdullaha Mominaha koji ge je obavijestio da je Saudijski fond za razvitak odobrio financiranje dva važna projekta u BiH.

Ministar Bevanda zahvalio se na potpori koju pruža Saudijska Arabija, posebice u financiranju projekata koji imaju socijalnu dimenziju.

Tijekom sastanka naglašeno je da je Odbor Saudijskog fonda za razvitak odobrio projekt  „Modernizacija zdravstvenih ustanova na području Hercegovačko - neretvanske županije''  u vrijednosti  33.075.980 KM, dok će 13.568.705 KM biti odobreno  za „Kapitalne projekte u Starom Gradu Sarajevo“.

Odluka Odbora Saudijskog fonda prvi je korak u relaizaciji ovih projekata, a na institucijama vlasti je da dalje završe propisane procedure kako bi sredstva bila dostavljena za namjenu koja je odobrena.

Ministar Bevanda i veleposlanik Mominah razgovarali su o nastavku suradnje dvije zemlje koja se realizira u skoro svim oblastima, te izrazili zadovoljstvo stupnjem suglasnosti i dobrih rezultata koje postižu.

Naglašeno je da Ministarstvo financija i trezora BiH ima dobru i uspješnu suradnju s Veleposlanstvom Saudijske Arabije u BiH i Saudijskog fonda za razvitak putem kojeg su realizirani milijunski projekti širom BiH, te da se očekuje kako će se ove aktivnosti intenzivirati i u drugim institucijama. (kraj)