logosrbdeachrvdeacbosact

Vijesti

Select a news topic from the list below, then select a news article to read.

EIB prošle godine uložio 242 miliona eura u projekte u BiH

Saopštenje, 2.4.2019.

Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas šefa operacija za zapadni Balkan Europske investicijske banke (EIB) Mettea Rivellinija s kojim je razgovarao o projektima koji su u toku i planovima za nastavak saradnje.
 
Na sastanku je istaknuto da su u protekloj godini postignuta rekordna ulaganja EIB-a u Bosni i Hercegovini jer je potpisano šest ugovora ukupne vrijednosti 242 miliona eura te da se projekti odnose na privatni i javni sektor.

Opširnije...

Formiranje vlasti nužno i za provedbu reformi s MMF-om

Saopćenje, 6.3.2019.

20190307 mZamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas delegaciju Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) predvođenu  šefom Misije za BiH Martinom Petrijem.  

Na sastanku je istaknuto da je formiranje vlasti i dalje prioritetna tema, ali i preduvjet da bi se s više snage krenulo u provedbu reformi među kojima su i one dogovorene s MMF-om.

Opširnije...

Za dionicu na koridoru Vc još 34 miliona eura

Saopćenje, 19.02.2019.

Kuvajtski fond - potpisMZamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda potpisao je danas s predstavnikom Kuvajtskog fonda za razvoj Marwan Al-Ghanemom ugovor o zajmu kojim će biti osigurano oko 34 miliona eura za izgradnju autoceste na koridoru Vc na dionici Nemila – Donja Gračanica.

Istovremeno danas je potpisan i projketni ugovor na koji su poptise stavili direktor „Autocesta Federacije BiH“ Adnan Terzić i zamjenik direktora za operacije Kuvajtskog razvojnog fonda Marwan Al-Ghanem.

Opširnije...

Ambasador NR Kine u nastupnoj posjeti kod ministra Bevande

Saopćenje, 19.2.2019.

Bevanda - PingMZamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas u nastupnu posjetu ambasadora Narodne Republike (NR) Kine u BiH Ji Pinga.

Tokom sastanka naglašeno je da Bosna i Hercegovina i Kina njeguju prijateljske odnose te da su sve značajnije kineske investicije, ali i donacije u mnogobrojnim projektima u BiH.

Opširnije...

UN nastavlja pomagati BiH u rješavanju migrantske krize

Saopćenje, 5. 2. 2019.

Bevanda - Sinanoglu MZamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda razgovarao je danas o realizaciji aktuelnih projekata s rezidentnom koordinatoricom Ujedinjenih nacija (UN) za BiH Sezin Sinanoglu

S obzirom na to da je ministar Bevanda kopredsjedavajući Zajedničkog upravnog odbora UN-a  i BiH, sagovrnici su ocijenili da uskoro treba organizirati sastanak jer su mnogi ciljevi uspješno ispunjeni, ali još nisu završene sve aktivnosti.

Opširnije...