logosrbdeachrvdeacbosact

Vijesti

Select a news topic from the list below, then select a news article to read.

Konferencija za medije ministra Bevande (AUDO)

Sarajevo, 29.8.2017.

bevanda 2029-8-2017Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda održao je u Sarajevu konferenciju za medije.
 

AUDIO ZAPIS KONFERENCIJE ZA MEDIJE

 

 

Sastanak ministra finansija i trezora BiH sa novoimenovanim direktorom Ureda Svjetske banke u Bosni i Hercegovine

Sarajevo, 29.8.2017.

ovaMZamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas novoimenovanog direktora Ureda Svjetske banke u Bosni i Hercegovini, gospodina Emanuela Salinasa, kojem je ovo ujedno i prvi radni sastanak nakon preuzimanja dužnosti 28.8.2017. godine.

Ministar Bevanda izrazio je novom direktoru dobrodošlicu i poželio uspješan predstojeći mandat u Bosni i Hercegovini. Ministar se osvrnuo na prethodnu uspješnu saradnju sa Svjetskom bankom kao veoma važnim partnerom, te naglasio da je podrška te institucije od strateškog značaja za provedbu potrebnih reformi za koje se Bosna i Hercegovina opredijelila.

Opširnije...

Saudijski fond odobrio projekte u BiH vrijedne oko 47 miliona KM

Saopćenje 19.07.2017.

IMG 1848 MZamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas ambasadora Saudijske Arabije u BiH Hanija bin Abdullaha Mominaha koji ge je obavijestio da je Saudijski fond za razvoj odobrio finansiranje dva važna projekta u BiH.

Ministar Bevanda zahvalio se na podršci koju pruža Saudijska Arabija, posebno u finansiranju projekata koji imaju socijalnu dimenziju.

Opširnije...

Ministar Bevanda o nastavku saradnje s novom direktoricom u Svjetskoj banci

Saopćnje, 20.07. 2017.

IMG 1870 MZamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas novoimenovanu direktoricu Svjetske banke za zapadni Balkan Lindu van Gelder.

Ministar Bevanda poželio je novoj direktorici uspješan predstojeći mandat te naglasio kako očekuje da će dobra saradnja sa Svjetskom bankom biti nastavljena jer je ta institucija važan strateški partner za BiH ne samo kroz pružanje finansijske pomoći, nego i tehničke podrške koja je od izuzetnog značaja.

Opširnije...

Švedska nastavlja pružati podršku BiH

Saopćenje, 21.06.2017.

SvedskaMalaZamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas ambasadora Švedske u BiH Andersa Hagelberga s kojim je razgovarao o nastavku saradnje dvije zemlje.

Ministar Bevanda naglasio je da je zahvalan vlastima Švedske koje kontinuirano pružaju finansijsku podršku u svim oblastima koje su bitne za poboljšanje uslova života u Bosni i Hercegovini.

Opširnije...