logosrbdeachrvdeacbosact

Vijesti

Select a news topic from the list below, then select a news article to read.

Ministar Bevanda i ambasador Minasi o evropskom putu

Saopćenje, 8.2.2018.

Talijanski ambasador - sastanakMZamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas ambasadora Italije u BiH Nicolu Minasija s kojim je razgovarao o evropskim intergracijama i aktivnostima BiH na tom planu.
Ministar Bevanda kazao je da Strategija za zapadni Balkan, koja je predstavljena prije nekoliko dana, govori da BiH mora pokazati istinsku volju za pridruženje EU i ispunjavanju uvjeta na tom putu, a ne samo deklarativno opredjeljenje.

Opširnije...

Ministar Bevanda primio u oproštajnu posjetu ambasadora Srbije

Saopćenje, 31.01.2018.

20180131 mZamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas u oproštajnu posjetu ambasadora Republike Srbije u BiH Stanimira Vukićevića.

Ministar Bevanda zahvalio se ambasadoru Vukićeviću na profesionalnom, ali i prijateljskom odnosu koji je imao prilikom rješavanja bilo kojeg pitanja u odnosima između BiH i Srbije.

Opširnije...

Za izgradnju auto-puteva 80 miliona eura

Saopćenje, 5.1.2017.

bevanda 0501MZamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar finansija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda i direktor Ureda Evropske banke za obnovu i razvoj /EBRD/ Jan Braun potpisali su danas u Sarajevu ugovor o garanciji za kredit u vrijednosti od 70 miliona eura za izgradnju dionice auto-puta i dvije petlje na Koridoru Vc.

Potpisan je i ugovor o saglasnosti za uvećanje zajma u vrijednosti od 10 miliona eura na dionici Prnjavor-Doboj.

Opširnije...

Ministar Bevanda i ambasadorica Slovenije zadovoljni saradnjom

Saopćenje, 10.1.2018.

20180110 mZamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas u nastupnu posjetu ambasadoricu Republike Slovenije u BiH Zoricu Bukinac.

Tokom sastanka naglašeno je da Slovenije i BiH njeguju prijateljske odnose, ali i da je Slovenija jedan od značajnih donatora i investitora u Bosni i Hercegovini.

 

Opširnije...

Startegija EBRD-a za BiH promovirana na sastanku DCF-a

Saopćenje, 13.12.2017.

IMG 1944MRedovni sastanak Foruma za koordinaciju donatora (DCF), kojim su predsjedavali direktor Ureda EBRD u Bosni i Hercegovini Jan Braun i pomoćnik ministra finansija i trezora Dušanka Basta, održan je danas u Sarajevu u organizaciji Sektora za koordinaciju međunarodne ekonomske pomoći Ministarstva finansija i trezora BiH.
Šef kabineta ministra finansija i trezora BiH Saša Marić pozdravio je, u ime ministra, predstavnike donatora koji učestvuju na sastancima DCF-a i naglasio da je neophodno učvrstiti koordianciju i prilagoditi je aktuelnim događanjima.

Opširnije...