logosrbdeachrvdeacbosact

Vijesti

Select a news topic from the list below, then select a news article to read.

Nastavak reformi teme razgovora ministra Bevande i Nadeema Ilahija

 Saopćenje, 12.3.2018.

20180313mZamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda razgovarao je danas sa šefom Misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Nadeemom Ilahijem koji od prošle sedmice boravi u Bosni i Hercegovini.

Tokom razgovora zaključeno je da je dobro što su ispunjeni osnovni uvjeti kako bi bio nastavljen program s MMF-om i uplaćena druga tranša entitetima, te da je nužno nastaviti s provođenjem reformi kako bi se ispunile odrednice iz Pisma namjere.

Opširnije...

Ne smiju biti ugroženi milionski projekti KfW-a

Saoopćenje, 7.3.2018.

kfw - mft - fotoMZamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda organizovao je sastanak s direktorom njemačke Razvojne banke KfW u BiH Matthiasom Shmidt-Rosenom i suradnicima kako bi otklonili probleme i spriječili obustavu milionskih projekata u BiH koje finansira njemačka Vlada.
Ministar Bevanda naglasio je da je saradnja Ministarstva finansija i trezora BiH s KfW-om i njemačkom Vladom dugogodišnja, izuzetno značajna i uspješna jer se trenutno realizira osam projekata ukupne vrijednosti 336 miliona eura.

Opširnije...

Razvojna saradnja BiH i Švicarske u usponu

Saopćenje, 6.3.2018.

Saxer - BevandaMZamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas ambasadoricu Švicarske u BiH Andreu Rauber Saxer s kojom je razgovarao o razvojnoj saradnji dvije zemlje koja bilježi poboljšanje u protekloj godini.
Ministar Bevanda zahvalio se ambasadorici Švicarske na interesu koji vlasti njene zemlje pokazuju za dobrobit Bosne i Hercegovine finansirajući različite projekte, kao i aktivnom angažmanu u radu Foruma za koordinaciju donatora (DCF) u BiH.

Opširnije...

Ambasador Holandije u nastupnoj posjeti kod ministra Bevande

Saopćenje, 6.3.2018.

Caspr Vos - BevandaMZamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas u nastupnu posjetu ambasadora Holandije u BiH Reinouta Caspara Vosa.

Tokom sastanka naglašeno je da Holandija i BiH njeguju prijateljske odnose te da su značajne holandske donacije u raznim projektima koji su imeplemntirani u svim krajevima BiH. 

Opširnije...

Ministri finansija BiH i Hrvatske Bevanda i Marić zadovoljni saradnjom

Saopćenje, 15.2.2018.

Bevanda - MaricMZamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda susreo se danas s ministrom finansija Republike Hrvatske Zdravkom Marićem.
Na sastanku dvojice ministara govorilo se o kontinuiranoj saradnji susjednih država iz perspektive resora finansija i izazova s kojima se susreću zemlje Evropske unije i one koje pretendiraju da postanu dijelom te porodice, poput Bosne i Herecegovine.

Opširnije...