logosrbdeachrvdeacbosact

Vijesti

Select a news topic from the list below, then select a news article to read.

Ministar Bevanda primio ambasadore Malezije i Saudijske Arabije

Saopćenje, 22. 1. 2020.

mft - malezija fotoMZamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas u odvojenim susretima ambasadore Malezije Zakri Jaafara i Saudijske Arabije Hanija bin Abdullaha Mominaha, a osnovne teme razgovora bile su stvaranje boljih uslova za poslovnu saradnju i privlačenje investicija.

Ministar Bevanda naglasio je u razgovoru s ambasadorom Jaafarom da su odnosi između BiH i Malezije prijateljski i da mogu biti unaprijeđeni kroz poslovnu saradnju u mnogim područjima.

Opširnije...

Ministar Bevanda s ambasadorom Katara o poboljšanju ekonomske saradnje

Saopćenje, 21. 1. 2020.

DSC 0796mZamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas ambasdora Katara u BiH Sultana bin Ali Al-Khatera, a osnovne teme razgovora bile su jačanje ekonomskih veza i privlačenje investicija u BiH.

Ministar Bevanda naglasio je tokom sastanka s ambasadorom Al-Kheterom da postoji ustavna nadležnost za pojedine oblasti poslovanja, ali i zakonski okvir za određene poslovne olakšice kako što je Sporazum o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja između BiH i Katara što stvara mogućnost bolje saradnje.

Opširnije...

Za prečišćavanje otpadnih voda u Gradišci 3,8 miliona eura

Saopćenje, 19.12.2019.

IMG 0905mZamjenik predsjedavajućeg Vijeća miinistara i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda i ambasadorica Švicarske u BiH Andrea Rauber Saxer potpisali su danas u Sarajevu sporazum o grantu vrijednosti 3,8 miliona eura za projekat "Prikupljanje i prečišćavanje otpadnih voda u Gradišci".
Nakon potpisivanja sporazuma ministar Bevanda rekao je da će ovom donacijom biti nastavljene aktivnosti na zaštiti okoline u Gradišci, čime će se unaprijediti kvalitet života stanovništva ove regije.

Opširnije...

Bevanda i Bukinac o ekonomiji i putu ka EU

Saopćenje, 21. 1. 2020.

Bevanda Bukinac 2101mZamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas ambasadoricu Slovenije u BiH Zoricu Bukinac, a osnovne teme razgovora bile su jačanje ekonomskih veza i ispunjavanje uslova za pristupanje Europskoj uniji.

Ministar Bevanda naglasio je u razgovoru s ambasadoricom Slovenije Zoricom Bukinac da su odnosi dvije zemlje dobri u svim oblastima te da se vlasti u BiH trude da stvore ambijent za strana ulaganja tako što, između ostalog, preuzimaju standarde Europske unije.

Opširnije...

EIB finansira projekte za prevenciju od poplava

Saopćenje, 17.12.2019.

IMG 0880mZamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda i direktor Evropske investicijske banke (EIB) za Sloveniju, Hrvatsku i zapadni Balkan. Mateo Rivellini potpisali su danas tri ugovora od koji je jedan investicijski i osigurao je 19 miliona eura grant sredstva Evropske unije za radove na koridoru Vc.
Osim toga potpisana su dva ugovora o finansiranju za projekte Vodovod i kanalizacija u Republici Srpskoj II u vrijednosti 30 miliona eura i Mjere zaštite od poplava u Republici Srpskoj vrijedan 19 miliona eura.

Opširnije...