logosrbdeachrvdeacbosact

Vijesti

Select a news topic from the list below, then select a news article to read.

Ministar finansija Vjekoslav Bevanda podržao sekotor osiguranja u BiH

Saopćenje, 26. 9. 2019.

20190626 mZamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda otvorio je danas dvodnevnu Konferenciju Udruženja društava za osiguranje u Federaciji BiH, „Dani osiguranja u Bosni i Hercegovini“ ističući na taj način značaj sektora osiguranja u ukupnom finansijskom poslovanju jedne zemlje.  

„Uspješno funkcionisanje moderne privrede u cjelini ne može se zamisliti bez stabilnog i funkcionalnog tržišta osiguranja“, naglasio je ministar Bevanda u u pozdravnom govoru nakon obraćanja predsjednika Upravnog odbora Udruženja društava za osiguranje u FBiH Damira Hadžića.

Opširnije...

Nastaviti dobru suradnju s EBRD-om

Saopćenje, 24.9.2019.

ebrd - nastupnaMalaZamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas izaslanstvo Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) predvođeno direktoricom za zapadni Balkan Zsuzsannom Hargitai, te novoimenovanu direktoricu EBRD-a za BiH Manuelu Nassel i njezinog prethodnika Iana Browna.

Ministar Bevanda poželio je dobrodošlicu novoj direktorici EBRD-a i obećao potporu u njezinom budućem radu te je izrazio zahvalnost Ianu Brownu na njegovom predanom radu tokom svog mandata u BiH. 

Opširnije...

Od formiranja nove vlasti zavisi i saradnja s MMF-om

Saopćenje, 17. 9. 2019.

Bevanda - Jewel - malaZamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas u nastupnu posjetu novoimenovanog rezidentnog predstavnika Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) u BiH Andrewa Jewela s kojim je govorio o mogućnostima buduće saradnje.

Ministar Bevanda poželio je Jewelu dobrodošlicu i obećao podršku u njegovom budućem radu na novoj dužnosti koju je u avgustu preuzeo od bivšeg rezidentnog predstavnika MMF-a Francisca Parodija.

Opširnije...

Nastaviti dobru saradnju s EBRD-om

Saopćenje, 24.9.2019.

ebrd - nastupnaMala

Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas delegaciju Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) predvođenu direktoricom za zapadni Balkan Suzanom Hargitai, te novoimenovanu direktoricu EBRD-a za BiH Manuelu Nisl i njenog prethodnika Jana Brauna.

Ministar Bevanda poželio je dobrodošlicu novoj direktorici EBRD-a i obećao podršku u njenom budućem radu te je izrazio zahvalnost Janu Braunu na njegovom predanom radu tokom svog mandata u BiH.

Opširnije...

Francuska spremna da ulaže u BiH i zemlje zapadnog Balkana

Saopćenje, 11.9.2019.

Bevanda - Rousson MZamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas ambasadora Republike Francuske u BiH Guillaumea Roussona s kojim je razgovarao o mogućnostima ekonomske saradnje i potencijalnim investicijama.

Ambasador Rousson obavijestio je ministra Bevandu da su vlasti u Francuskoj usvojile strategiju za zapadni Balkan gdje važno mjesto zauzima saradnja s Bosnom i Hercegovinom i to u elektroenergetskom sektoru, izgradnji infrastrukture, ekološkim projektima te javnom prevozu.

Opširnije...