logosrbdeachrvdeacbosact

Vijesti

Select a news topic from the list below, then select a news article to read.

Ministar Bevanda i ambasadorica Slovenije zadovoljni saradnjom

Saopćenje, 10.1.2018.

20180110 mZamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas u nastupnu posjetu ambasadoricu Republike Slovenije u BiH Zoricu Bukinac.

Tokom sastanka naglašeno je da Slovenije i BiH njeguju prijateljske odnose, ali i da je Slovenija jedan od značajnih donatora i investitora u Bosni i Hercegovini.

 

Opširnije...

Za izgradnju auto-puteva 80 miliona eura

Saopćenje, 5.1.2017.

bevanda 0501MZamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar finansija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda i direktor Ureda Evropske banke za obnovu i razvoj /EBRD/ Jan Braun potpisali su danas u Sarajevu ugovor o garanciji za kredit u vrijednosti od 70 miliona eura za izgradnju dionice auto-puta i dvije petlje na Koridoru Vc.

Potpisan je i ugovor o saglasnosti za uvećanje zajma u vrijednosti od 10 miliona eura na dionici Prnjavor-Doboj.

Opširnije...

Nastavak aranžmana i reformi teme ministra Bevande i Misije MMF-a

Saopćenje, 9.11.2017.

MMF - Bevanda MZamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda razgovarao je danas s Nademom Ilahijem koji predvodi Misiju Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) tokom posjete BiH.

Osnovna tema bila je mogućnost nastavka aranžmana s MMF-om, koji je zaustavljen prije isplate druge tranše jer nisu ispunjeni uslovi iz Pisma namjere, poput izmjena Zakona o akcizama u BiH i Zakona o osiguranju depozita.

Opširnije...

Startegija EBRD-a za BiH promovirana na sastanku DCF-a

Saopćenje, 13.12.2017.

IMG 1944MRedovni sastanak Foruma za koordinaciju donatora (DCF), kojim su predsjedavali direktor Ureda EBRD u Bosni i Hercegovini Jan Braun i pomoćnik ministra finansija i trezora Dušanka Basta, održan je danas u Sarajevu u organizaciji Sektora za koordinaciju međunarodne ekonomske pomoći Ministarstva finansija i trezora BiH.
Šef kabineta ministra finansija i trezora BiH Saša Marić pozdravio je, u ime ministra, predstavnike donatora koji učestvuju na sastancima DCF-a i naglasio da je neophodno učvrstiti koordianciju i prilagoditi je aktuelnim događanjima.

Opširnije...

Ministar Bevanda i ambasador Grčke razgovarali o razvoju suradnje

Saopćenje, 8.11.2017.

Bevanda - grcki ambasador mZamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas ambasadora Republike Grčke u BiH Georgiosa Iliopoulosa s kojim je razgovarao o aktuelnim pitanjima i nastavku saradnje dvije zemlje.

Tokom sastanka naglašeno je da su BiH i Grčka godinama razvijale dobru saradnju te da su grčke vlasti u prošlosti davale nesebičnu podršku obnovi BiH.

Opširnije...