logosrbdeachrvdeacbosact

Vijesti

Select a news topic from the list below, then select a news article to read.

Ministar Bevanda primio ambasadora Turske

Saopćenje, 26. 2. 2020.

Bevanda - KocmZamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas ambasadora Republike Turske u BiH Halduna Koça s kojim je razgovarao o unapređenju ekonomske saradnje između dvije zemlje.

Sagovornici su se složili da treba otkloniti sve zastoje u funkcionisanju institucija kako bi se mogle nastaviti aktivnosti na započetim projektima među kojima su i oni turskih investitora u BiH.

Opširnije...

Odvojeni sastanci o saradnji sa Sjevernom Makedonijiom i UNDP-om

Saopćenje, 25. 2. 2020.

Bevanda- EbibimZamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas u odvojenim susretima ambasadora Sjeverne Makedonije Ekrema Ebibija i rezidentnu predstavnicu Programa Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) u BiH Stelianu Nederu, a osnovne teme razgovora bile su stvaranje boljih uslova za saradnju i ekonomski napredak.

Ministar Bevanda sa sagovornicima je razgovarao o aktivnostima u Ministarstvu finansija i trezora BiH koje se odvijaju bez obzira na aktuelne političke prilike u BiH.

Opširnije...

Ministar Bevanda s izvršnim direktorom Svjetske banke o novoj strategiji

Saopćenje, 29. 1. 2020.

bevanda - davidse -2901mZamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas izvršnog direktora u Svjetskoj banci Koena Davidsea s kojim je razgovarao o prioritetima za pripremu nove strategije djelovanja ove finansijske institucije u BiH.

Ministar Bevanda naglasio je da dugogodišnja uspješna saradnja sa Svjetskom bankom garantuje da će i nova strategija biti usmjerena tako da se ulaže u najvažnije sfere života, poput obrazovanja, zdravstva, zaštite okoliša i obnovljive energije.

Opširnije...

Za javni prijevoz u Sarajevu 35 miliona eura

Saopćenje, 5.2.2020.

ebrd - ugovorMZamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda potpisao je danas s direktoricom Europske banke za obnovu i razvoj za srednju i jugoistočnu Evropu Charlotte Ruhe dva sporazuma o zajmu za Projekat javnog prevoza u Sarajevu.
Nakon potpisivanja sporazuma ministar Bevanda rekao je kako će ovi projekti unaprijediti gradski prevoz u Sarajevu, te doprinijeti zaštiti okoliša i smanjenju zagađenja zraka.

Opširnije...

Ministar Bevanda i ambasador Nelson razgovarali o budžetu i reformama

Saopćenje, 23. 1. 2020.

Bevanda - NelsonZamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas ambasadora Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u BiH Erica Nelsona s kojim je razgovarao o usvajanju budžeta institucija BiH za ovu godinu i provođenju reformi.

Ministar Bevanda upoznao je ambasadora Nelsona s aktivnostima koje se vode u Ministarstvu finansija i trezora BiH na pripremi budžeta za ovu godinu kako bi se ovaj posao završio u prvom kvartalu jer je na snazi privremeno finansiranje koje ograničava poslovanje institucija u smislu kapitalnih investicija.

Opširnije...