logosrbdeachrvdeacbosact

Vijesti

Select a news topic from the list below, then select a news article to read.

Za projekte KfW-a u Gradišci oko 15 miliona eura

Saopćenje, 15.10.2019.

IMG 0666mZamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda, ministrica finansija Republike Srpske Zora Vidović i gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić potpisali su danas dva ugovora o grantu sa projektnim menadžerom Njemačke razvojne banke (KfW) Stephanom Raabeom.
Ministar Bevanda objasnio je da se prvi sporazum odnosi na grant od 3,8 miliona eura koje je osigurala Švicarska razvoja agencija (SECO), a implementira se preko KfW-a, dok je drugi grant u iznosu 10, 26 miliona eura osiguran na osnovu ugovora o finansijskoj saradnji između Njemačke i BiH.

Opširnije...

Ministar Bevanda i ambasador Sattler očekuju nastavak reformi u BiH

Saopćenje, 9. 10. 2019.

Bevanda - SattlerMZamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas novoimenovanog specijalnog predstavnika Evropske unije za Bosnu i Hercegovinu i šefa Delegacije Evropske unije u BiH ambasadora Johanna Sattlera.

Ministar Bevanda poželio je uspjeh u radu ambasadoru Sattleru i izrazio nadu da će buduća saradnja biti na viskom nivou kao i do sada.

Opširnije...

Ispuniti uslove za potpisivanje novih ugovora s KfW-om

Saopćenje, 1. 10. 2019.

Bevanda - Droszdol 0110MZamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas novoimenovanog direktora Ureda Razvojne banke Njemačke (KfW) u BiH Adama Drosdzola s kojim je razgovarao o ispunjavanju uslova za potpisivanje ugovora za nove projekte u BiH.

Ministar Bevanda poželio je dobrodošlicu novom direktoru KfW-a uz želje za uspjeh u budućem radu u čemu će imati podršku iz Ministarstva finansija i trezora BiH jer dobra saradnja traje već dvije decenije i izrodila je niz projekata za dobrobit građana BiH. 

Opširnije...

Trenutni projekti EIB-a u BiH dostigli vrijednost 190 miliona eura

Saopćenje, 1. 10. 2019.

bevanda - EIB 0110Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda razgovarao je danas o nastavku implementacije projekata s novoimenovanim šefom operacija Europske investicijske banke (EIB) za Hrvatsku i zapadni Balkan Antoniom Lorenzom.

Ministar Bevanda upoznao je novog šefa operacija EIB-a s trenutnom dinamikom realizacije projekata koji se finansiraju sredstvima ove europske banke s kojom BiH ima izuzetnu i dugogodišnju saradnju.

Opširnije...

Ministar Bevanda na međunarodnoj konferenciji osiguravatelja depozita

Saopćenje, 27. 9. 2019.

konferencija AODmZamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministar finansija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda otvorio je danas u Sarajevu Međunarodnu konferenciju Evropskog foruma osiguravatelja depozita i Agencije za osiguranje depozita BiH.

U uvodnim obraćanjima ministra Bevande te direktor Agencije za osiguranje depozita BiH Krešimira Šoljića i predsjednik Evropskog foruma osiguravatelja depozita Thierrya Dissauxa naglašen je značaj usaglašavanja propisa sa pravnom tečevinom Europske unije.

Opširnije...