logosrbdeachrvdeacbosact

Vijesti

Select a news topic from the list below, then select a news article to read.

Ambasador Holandije u nastupnoj posjeti kod ministra Bevande

Saopćenje, 6.3.2018.

Caspr Vos - BevandaMZamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas u nastupnu posjetu ambasadora Holandije u BiH Reinouta Caspara Vosa.

Tokom sastanka naglašeno je da Holandija i BiH njeguju prijateljske odnose te da su značajne holandske donacije u raznim projektima koji su imeplemntirani u svim krajevima BiH. 

Opširnije...

Razvojna saradnja BiH i Švicarske u usponu

Saopćenje, 6.3.2018.

Saxer - BevandaMZamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas ambasadoricu Švicarske u BiH Andreu Rauber Saxer s kojom je razgovarao o razvojnoj saradnji dvije zemlje koja bilježi poboljšanje u protekloj godini.
Ministar Bevanda zahvalio se ambasadorici Švicarske na interesu koji vlasti njene zemlje pokazuju za dobrobit Bosne i Hercegovine finansirajući različite projekte, kao i aktivnom angažmanu u radu Foruma za koordinaciju donatora (DCF) u BiH.

Opširnije...

Ministar Bevanda i ambasador Minasi o evropskom putu

Saopćenje, 8.2.2018.

Talijanski ambasador - sastanakMZamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas ambasadora Italije u BiH Nicolu Minasija s kojim je razgovarao o evropskim intergracijama i aktivnostima BiH na tom planu.
Ministar Bevanda kazao je da Strategija za zapadni Balkan, koja je predstavljena prije nekoliko dana, govori da BiH mora pokazati istinsku volju za pridruženje EU i ispunjavanju uvjeta na tom putu, a ne samo deklarativno opredjeljenje.

Opširnije...

Ministri finansija BiH i Hrvatske Bevanda i Marić zadovoljni saradnjom

Saopćenje, 15.2.2018.

Bevanda - MaricMZamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda susreo se danas s ministrom finansija Republike Hrvatske Zdravkom Marićem.
Na sastanku dvojice ministara govorilo se o kontinuiranoj saradnji susjednih država iz perspektive resora finansija i izazova s kojima se susreću zemlje Evropske unije i one koje pretendiraju da postanu dijelom te porodice, poput Bosne i Herecegovine.

Opširnije...

Ministar Bevanda primio u oproštajnu posjetu ambasadora Srbije

Saopćenje, 31.01.2018.

20180131 mZamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas u oproštajnu posjetu ambasadora Republike Srbije u BiH Stanimira Vukićevića.

Ministar Bevanda zahvalio se ambasadoru Vukićeviću na profesionalnom, ali i prijateljskom odnosu koji je imao prilikom rješavanja bilo kojeg pitanja u odnosima između BiH i Srbije.

Opširnije...