logosrbdeachrvdeacbosact

Vijesti

Select a news topic from the list below, then select a news article to read.

Uplaćeno još 5.020 KM za pomoć u borbi protiv virusa COVID-19

Saopćenje, 8. 4. 2020.

MemorandumUvidom u knjigovodstvenu evidenciju Ministarstva finansija i trezora BiH do danas su uplatu na namjenskom podračunu za pomoć u borbi protiv virusa COVID-19 imali Sarajevski kiseljak d.d. za eksploataciju mineralnih voda u iznosu od 5.000 KM i privatna osoba u iznosu 20 KM čime je na ovaj podračunu ukupno uplaćeno 720.403 KM.

Namjenski podračun u okviru Jedinstvenog računa BiH otvoren je na zahtjev Ministarstva sigurnosti BiH, dok je Ministarstvo finansija i trezora BiH dalo instrukcije za uplatu u eurima ili konvertibilnim markama.

Instrukcija sa detaljnim uputstvima za uplate, kao i iznos uplaćenih sredstava dostupni su na web stranici Ministarstva finansija i trezora BiH (www.mft.gov.ba).

 

Uplaćeno 2.357.053 KM za pomoć u borbi protiv virusa COVID-19

Saopćenje, 07. 5. 2020.

MemorandumPODACI O UPLATAMA NA PODRAČUN ZA POMOĆ U BORBI PROTIV COVID -19

 

Ministarstvo finansija i trezora BiH svaki dan će objavljivati na svojoj web stranici podatke o uplatama na namjenski podračun, koji je otvoren kod Centralne banke BiH, gdje će biti uplaćivana finansijska pomoć u borbi protiv virusa COVID-19.

Namjenski podračun u okviru Jedinstvenog računa BiH otvoren je na zahtjev Ministarstva sigurnosti BiH, dok je Ministarstvo finansija i trezora BiH dalo instrukcije za uplatu u eurima ili konvertibilnim markama.

Instrukcija sa detaljnim uputstvima za uplate, kao i iznos uplaćenih sredstava dostupni su na web stranici Ministarstva finansija i trezora BiH (www.mft.gov.ba).

 

Obavještenje o prijemu stranaka u Pisarnici MFT

Saopćenje, 13.3.2020.

Pisarnica Ministarstva finansija i trezora BiH od 16. 3. 2020. godine radit će skraćeno sa strankama zbog proglašene pandemije koronavirusa (COVID-19) i propisanih mjera zaštite zdravlja građana.
Imajući u vidu preporuke Svjetske zdravstvene organizacije i Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Federacije BiH donesena je odluka kojom je vrijeme prijema stranaka u pisarnici ograničeno i pošta će se primati u periodu od 10:00 sati do 11:00. sati.
Također, apelujemo na sve stranke, izuzev u slučaju dostave hitnih akata, da Ministarstvu financija i trezora BiH dostavljaju podneske na sljedeće načine:


• Putem pošte na adresu: Trg BiH br. 1, 71 000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
• Faksom na broj: 033 / 202 - 930
• Putem e- pošte: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ; Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. (dokumenti moraju biti skenirani originali)

Otvoren namjenski podračun za pomoć u borbi protiv virusa COVID-19

Saopćenje, 1. 4. 2020.

Ministarstvo finansija i trezora BiH danas je otvorilo namjenski podračun kod Centralne banke BiH gdje će biti uplaćivana finansijska pomoć u borbi protiv virusa COVID-19.

Namjenski podračun u okviru Jedinstvenog računa BiH otvoren je na zahtjev Ministarstva sigurnosti BiH, dok je Ministarstvo finansija i trezora BiH dalo instrukcije za uplate u eurima ili konvertibilnim markama.

Instrukcija sa detaljnim uputama za uplate dostupna je na sljedećem linku: Uplata donacija za pomoć u borni protiv virusa COVID-19.

Za dvije dionice na Koridoru Vc 140 miliona eura

Saopćenje, 27. 2. 2020.

IMG 1018mZamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda i direktor Europske investicione banke (EIB) za Sloveniju, Hrvatsku i zapadni Balkan Mateo Rivellini danas su u Sarajevu potpisali ugovor vrijedan 140 miliona eura namijenjenih za finansiranje izgradnje dvije dionice autoputa na Koridoru Vc.

Nakon potpisivanja ugovora ministar Bevanda je rekao kako ne treba ne treba posebno naglašavati koliko je bitan svaki kilometar autoputa na koridoru Vc.

Opširnije...