logosrbdeachrvdeacbosact

Vijesti

Select a news topic from the list below, then select a news article to read.

UN nastavlja pomagati BiH u rješavanju migrantske krize

Saopćenje, 5. 2. 2019.

Bevanda - Sinanoglu MZamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda razgovarao je danas o realizaciji aktuelnih projekata s rezidentnom koordinatoricom Ujedinjenih nacija (UN) za BiH Sezin Sinanoglu

S obzirom na to da je ministar Bevanda kopredsjedavajući Zajedničkog upravnog odbora UN-a  i BiH, sagovrnici su ocijenili da uskoro treba organizirati sastanak jer su mnogi ciljevi uspješno ispunjeni, ali još nisu završene sve aktivnosti.

Opširnije...

Nastaviti reforme i saradnju s MMF-om nakon formiranja vlasti

Saopćenje, 12.11.2018.

bevanda - mmf 121118 MZamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda ocijenio je na današnjem sastanku sa šefom Misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) za BiH Martinom Petrijem da je neophodno nastaviti započete ekonomske reforme nakon formiranja vlasti.

Ministar Bevanda naglasio je da je u Ministarstvu finansija i trezora BiH završen posao na izradi Nacrta budžeta institucija BiH uprkos izbornoj godini te će biti upućen u proceduru Vijeću ministara BiH

Opširnije...

Snažna podrška EU jačanju internih kontrola u javnom sektoru u Bosni i Hercegovini

Saopćenje, 03.10. 2018.

Projekt sastanakMPovodom početka realizacije Projekta jačanja internih finansijskih kontrola (PIFC) u javnom sektoru u Bosni i Hercegovini, koji finansira Evropska komisija iz komponente IPA II, direktor Centralne harmonizacijske jedinice Ministarstva finansija i trezora BiH Ranko Šakota  razgovarao je s predstavnikom firme koja će ralizirati Projekt, s vođom Projekta i ekspertima.
Korisnici Projekta, koji je vrijedan dva miliona eura i koji će trajati 24 mjeseca, jesu centralne harmonizacijske jedinice na nivou Bosne i Hercegovine, Republike Srpske i Federacije Bosne i Hercegovine i institucije Brčko distrikta.

Opširnije...

Otkloniti poteškoće u provedbi projekata KfW-a

Saopćenje, 24.10.2018.

foto kfw 2410MZamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas delegaciju Njemačke razvojne banke (KfW) koju je predvodio  novoimenovani direktor za enregetski sektor za Jugositočnu Evropu Pablo Obrador.

Osim nastupne posjete, sastanak je iskorišten za razgovor o aktuelnim problemima u provedbi nekih projekata u Federaciji BiH te je na sastanku učestovala i federalna ministrica finansija Jelka Milićević sa suradnicima.

Opširnije...

Novi šef Misije MMF-a u nastupnoj posjeti kod ministra Bevande

Sarajevo, 18.9.2018.

20180918 mZamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas u nastupnu posjetu novoimenovanog šefa Misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) za BiH Martina Petrija s kojim je razgovarao o budućoj saradnji.

Prvom sastanku Petrija u Vijeću ministara BiH prisustvovao je i njegov prethodnik Nadeem Ilahi kojem je ministar Bevanda zahvalio na dobroj saradnji i iskrenom odnosu i poželio uspjeh u budućem radu.  

Opširnije...