logosrbdeachrvdeacbosact

Vijesti

Select a news topic from the list below, then select a news article to read.

Održan sastanak Foruma za koordinaciju donatora u BiH

Saopštenje, 23.05.2018.

DCF slika mRedovni sastanak Foruma za koordinaciju donatora (DCF), kojim je  predsjedavala pomoćnik ministra finansija i trezora gđa.  Dušanka Basta, održan je danas u organizaciji Sektora za finansijsko planiranje razvoja i koordinaciju međunarodne ekonomske pomoći Ministarstva finansija i trezora BiH.

Opširnije...

Spriječiti zastoj projekta EBRD-a u BiH

Sarajevo, 23.5.2018.

Bevanda - EBRD 2305 mZamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas direktora Kancelarije Evropske banke za obnovu i razvoj u BiH Iana Browna i višeg savjetnika za investicije ove banke Franklina Stevesa.

Na sastanku se govorilo o projektima koji su u toku i budućim aktivnostima koje u BiH  finansira EBRD, kao i o aktuelnoj situaciji u vezi s akumuliranjem prihoda od cestarina na posebnom podračunu Centralne banke BiH.

Opširnije...

Izborna godina ne smije zaustaviti reforme

Saopćenje, 9. 5. 2018.

mmf - bevanda 0905MZamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda razgovarao je danas s Nadeemom Ilahijem, šefom Misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), koji boravi u BiH u okviru drugog pregleda Proširenog aranžmana između BiH i MMF-a.

Ministar Bevanda upoznao je predstavnike MMF-a s aktivnostima koje se provode na nivou BiH kako bi se ispunile preuzete obaveze iz Pisma namjere.

Opširnije...

Ambasador Japana u nastupnoj posjeti kod ministra Bevande

Saopćenje, 22.5.2018.

20180522 mZamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas u nastupnu posjetu ambasadora Japana u BiH Hideyukija Sakamota.

Tokom sastanka naglašeno je da Japan i BiH njeguju prijateljske odnose te da su značajne japanske donacije u mnogobrojnim projektima u BiH.  

Ministar Bevanda poželio je ambasadoru Japana uspješan rad u njegovoj diplomatskoj misiji u BiH te izrazio očekivanja da će tokom njegovog manadata biti više investicija i privredne saradnje.

Opširnije...

Dodatno unaprijediti ekonomsku saradnju BiH i Francuske

Saopćenje, 25.4.2018.

Bevanda - RusoMZamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas ambasadora Republike Francuske u BiH Guillaume Roussona s kojim je, između ostalog, razgovarao o poboljšanju ekonomske saradnje.

Tokom sastanka naglašeno je da Francuska i BiH u posljednje vrijeme imaju pozitivne trendove u trgovinskoj razmjeni, ali da još ima mnogo prostora da se ovaj vid saradnje unaprijedi.

Opširnije...