logosrbdeachrvdeacbosact

Vijesti

Select a news topic from the list below, then select a news article to read.

Ministar Bevanda na sastanku s izvršnim direktorom MMF-a

Saopćenje, 2. 12 2020.

sastanak - mmf 0212 - MZamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda učestvovao je danas sastanak sa izvršnim direktorom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Polom Hilbersom koji je, po preuzimanju ove dužnosti, upriličio video-susret s predstavnicima vlasti na nivou BiH.
Ministar Bevanda poželio je uspjeh u radu Hilebrsu na novoj dužnosti te naglasio da je suradnja BiH i MMF-a dugogodišnja i izuzetno uspješna te očekuje da će tako biti i ubuduće.

Opširnije...

Ministar Bevanda i šef Misije MMF-a o novom aranžmanu

Saopćenje, 1. 12 2020.

bevanda - mmf 0112 - malaZamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda održao je danas sastanak sa šefom misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Martinom Petrijem kako bi razmotrili mogućnosti za novi aranžman i uslove koje bi podrazumijevalo ovo kreditno zaduženje.
Ministar Bevanda naglasio je da Ministarstvo finansija i trezora BiH i on lično mogu ispoštovati predložene rokove i obaveze iz domena svoga rada, a to je prvenstveno priprema Budžeta institucija BiH za 2021. godinu.

Opširnije...

Zamjenici predsjedavajućeg VMBiH Bevanda i Turković razgovarali s visokim predstavnikom za vanjsku i sigurnosnu politiku EU Borrellom

Saopćenje, 21. 11. 2020. године

VMBiH-Borell 21-11-20 005 MZamjenici predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda i ministrica vanjskih poslova Bisera Turković, primili su danas potpredsjednika Evropske komisije i visokog predstavnika za vanjsku i sigurnosnu politiku Evropske unije (EU) Josepa Borrella s kojim su razgovarali o evropskoj perspektivi BiH, 25 godina nakon potpisivanja Daytonskog mirovnog sporazuma.

Ministar Bevanda, u svojstvu šefa delegacije Vijeća ministara BiH, zahvalio je Borrellu na posjeti koja je uspješno realizirana u vrijeme pandemije i teškoća s kojima se suočio cijeli svijet.

Opširnije...

Za pomoć u ruralnim područjima osigurano oko 12 miliona eura

Saopćenje,  26. 11. 2020.

Bevanda foto malaZamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda i predsjednik Međunarodnog fonda za poljoprivredni razvoj (IFAD) Gilbert Houngbo potpisali su danas sporazum o finansiranju za Projekat poljoprivrednog razvoja i ruralnih preduzeća (READP).
Vrijednost ovog projekta, koji će biti implementiran u narednih pet godina, je 11.787.000 eura, a kredit će biti alociran 60 posto na Federaciju BiH što je 7.062.200 eura i 40 posto na Republiku Srpsku kojoj će biti doznačeno 4.724.800 eura.

Opširnije...

Potrebno realizirati milonske projekte EIB-a

Saopćenje, 20. 11. 2020.

EIB 19 Nov 2020 - mDado Šarić, šef Kabineta ministra finansija i trezora Vjekoslava Bevande, razgovarao je danas putem video linka s šefom operacija Evropske investicijske banke (EIB) za Hrvatsku i zapadni Balkan Antoniom Lorenzom.

Tema sastanka bili su milionski projekti koji su u toku, kao i oni koji treba da započnu nakon okončanja neophodnih procedura.

Opširnije...