logosrbdeachrvdeacbosact

Vijesti

Select a news topic from the list below, then select a news article to read.

Ministar Bevanda i ambasador Sattler očekuju nastavak reformi u BiH

Saopćenje, 9. 10. 2019.

Bevanda - SattlerMZamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas novoimenovanog specijalnog predstavnika Evropske unije za Bosnu i Hercegovinu i šefa Delegacije Evropske unije u BiH ambasadora Johanna Sattlera.

Ministar Bevanda poželio je uspjeh u radu ambasadoru Sattleru i izrazio nadu da će buduća saradnja biti na viskom nivou kao i do sada.

Opširnije...

Trenutni projekti EIB-a u BiH dostigli vrijednost 190 miliona eura

Saopćenje, 1. 10. 2019.

bevanda - EIB 0110Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda razgovarao je danas o nastavku implementacije projekata s novoimenovanim šefom operacija Europske investicijske banke (EIB) za Hrvatsku i zapadni Balkan Antoniom Lorenzom.

Ministar Bevanda upoznao je novog šefa operacija EIB-a s trenutnom dinamikom realizacije projekata koji se finansiraju sredstvima ove europske banke s kojom BiH ima izuzetnu i dugogodišnju saradnju.

Opširnije...

Ministar Bevanda na međunarodnoj konferenciji osiguravatelja depozita

Saopćenje, 27. 9. 2019.

konferencija AODmZamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministar finansija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda otvorio je danas u Sarajevu Međunarodnu konferenciju Evropskog foruma osiguravatelja depozita i Agencije za osiguranje depozita BiH.

U uvodnim obraćanjima ministra Bevande te direktor Agencije za osiguranje depozita BiH Krešimira Šoljića i predsjednik Evropskog foruma osiguravatelja depozita Thierrya Dissauxa naglašen je značaj usaglašavanja propisa sa pravnom tečevinom Europske unije.

Opširnije...

Ispuniti uslove za potpisivanje novih ugovora s KfW-om

Saopćenje, 1. 10. 2019.

Bevanda - Droszdol 0110MZamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas novoimenovanog direktora Ureda Razvojne banke Njemačke (KfW) u BiH Adama Drosdzola s kojim je razgovarao o ispunjavanju uslova za potpisivanje ugovora za nove projekte u BiH.

Ministar Bevanda poželio je dobrodošlicu novom direktoru KfW-a uz želje za uspjeh u budućem radu u čemu će imati podršku iz Ministarstva finansija i trezora BiH jer dobra saradnja traje već dvije decenije i izrodila je niz projekata za dobrobit građana BiH. 

Opširnije...

Ministar finansija Vjekoslav Bevanda podržao sekotor osiguranja u BiH

Saopćenje, 26. 9. 2019.

20190626 mZamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda otvorio je danas dvodnevnu Konferenciju Udruženja društava za osiguranje u Federaciji BiH, „Dani osiguranja u Bosni i Hercegovini“ ističući na taj način značaj sektora osiguranja u ukupnom finansijskom poslovanju jedne zemlje.  

„Uspješno funkcionisanje moderne privrede u cjelini ne može se zamisliti bez stabilnog i funkcionalnog tržišta osiguranja“, naglasio je ministar Bevanda u u pozdravnom govoru nakon obraćanja predsjednika Upravnog odbora Udruženja društava za osiguranje u FBiH Damira Hadžića.

Opširnije...