logosrbdeachrvdeacbosact

Vijesti

Select a news topic from the list below, then select a news article to read.

Ministar Bevanda i ambasador Nelson razgovarali o budžetu i reformama

Saopćenje, 23. 1. 2020.

Bevanda - NelsonZamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas ambasadora Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u BiH Erica Nelsona s kojim je razgovarao o usvajanju budžeta institucija BiH za ovu godinu i provođenju reformi.

Ministar Bevanda upoznao je ambasadora Nelsona s aktivnostima koje se vode u Ministarstvu finansija i trezora BiH na pripremi budžeta za ovu godinu kako bi se ovaj posao završio u prvom kvartalu jer je na snazi privremeno finansiranje koje ograničava poslovanje institucija u smislu kapitalnih investicija.

Opširnije...

Ministar Bevanda primio ambasadore Malezije i Saudijske Arabije

Saopćenje, 22. 1. 2020.

mft - malezija fotoMZamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas u odvojenim susretima ambasadore Malezije Zakri Jaafara i Saudijske Arabije Hanija bin Abdullaha Mominaha, a osnovne teme razgovora bile su stvaranje boljih uslova za poslovnu saradnju i privlačenje investicija.

Ministar Bevanda naglasio je u razgovoru s ambasadorom Jaafarom da su odnosi između BiH i Malezije prijateljski i da mogu biti unaprijeđeni kroz poslovnu saradnju u mnogim područjima.

Opširnije...

Bevanda i Bukinac o ekonomiji i putu ka EU

Saopćenje, 21. 1. 2020.

Bevanda Bukinac 2101mZamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas ambasadoricu Slovenije u BiH Zoricu Bukinac, a osnovne teme razgovora bile su jačanje ekonomskih veza i ispunjavanje uslova za pristupanje Europskoj uniji.

Ministar Bevanda naglasio je u razgovoru s ambasadoricom Slovenije Zoricom Bukinac da su odnosi dvije zemlje dobri u svim oblastima te da se vlasti u BiH trude da stvore ambijent za strana ulaganja tako što, između ostalog, preuzimaju standarde Europske unije.

Opširnije...

Ministar Bevanda s ambasadorom Katara o poboljšanju ekonomske saradnje

Saopćenje, 21. 1. 2020.

DSC 0796mZamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas ambasdora Katara u BiH Sultana bin Ali Al-Khatera, a osnovne teme razgovora bile su jačanje ekonomskih veza i privlačenje investicija u BiH.

Ministar Bevanda naglasio je tokom sastanka s ambasadorom Al-Kheterom da postoji ustavna nadležnost za pojedine oblasti poslovanja, ali i zakonski okvir za određene poslovne olakšice kako što je Sporazum o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja između BiH i Katara što stvara mogućnost bolje saradnje.

Opširnije...

Za prečišćavanje otpadnih voda u Gradišci 3,8 miliona eura

Saopćenje, 19.12.2019.

IMG 0905mZamjenik predsjedavajućeg Vijeća miinistara i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda i ambasadorica Švicarske u BiH Andrea Rauber Saxer potpisali su danas u Sarajevu sporazum o grantu vrijednosti 3,8 miliona eura za projekat "Prikupljanje i prečišćavanje otpadnih voda u Gradišci".
Nakon potpisivanja sporazuma ministar Bevanda rekao je da će ovom donacijom biti nastavljene aktivnosti na zaštiti okoline u Gradišci, čime će se unaprijediti kvalitet života stanovništva ove regije.

Opširnije...