logosrbdeachrvdeacbosact

Vijesti

Select a news topic from the list below, then select a news article to read.

Za izgradnju dionice Tarčin – Ivan grant EU od oko 11,8 miliona eura

Saopćenje,  30. 7. 2020.

Bevnda foto 2mZamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda i direktor Evropske investicijske banke /EIB/ za Sloveniju, Hrvatsku i zapadni Balkan Mateo Rivelini potpisali su sporazum o grantu Evropske unije u vrijednosti 11,78 miliona eura za izgradnju poddionice Tarčin – Ivan.
Ugovor o grantu za finansiranje izgradnje autoceste na koridoru Vc potpisan je korespodentno, bez uobičajenih ceremonija, zbog mjera koje su poduzete u sprječavanju virusa Covid -19.

Opširnije...

Za projekat energetske efikasnosti u Sarajevu 10 miliona eura

Saopćenje, 29. 7. 2020.

ebrd - nastupna - 2409mZamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda i predstavnik Europske banke za obnovu i razvoj /EBRD/ Josip Polić potpisali su danas sporazume o zajmu i grantu Europske unije ukupne vrijednosti 10 milijuna eura namijenjenih za projekt energetske efikasnosti u Sarajevu.
Sporazum o grantu u iznosu dva miliona eura i sporazum o zajmu u vrijednosti osam milijuna eura potpisani su korespodentno, bez uobičajenih ceremonija, zbog mjera koje su poduzete u sprječavanju virusa Covid -19.

Opširnije...

Anketa u okviru „Budžeta za građane“ Ministarstva finansija i trezora BiH

Obavještenje

BzG - anketa

Ministarstvo finansija i trezora BiH učestvuje u projektu „Budžet za građane“ i provodi istraživanje kako bi prikupili stavove i mišljenja o sadržaju ovog projekta ključnog za transparentnost u oblasti javnih finansija.

„Budžet za građane“ je vrsta vodiča za građane i budžetske korisnike koji na jednostavan način prikazuje kako se planira prikupljati i trošiti novac iz budžeta institucija BiH. Posjetioce web stranice Ministarstva finansija i trezora molimo da doprinesu boljoj realizaciji ovog projekta i ispune anketu koja se nalazi na linku ispod ovog teksta.

Priprema „Budžeta za građane“ za Ministarstvo finansija i trezora BiH se provodi uz podršku vlada SR Njemačke i Velike Britanije, u okviru Programa jačanja javnih institucija u BiH koji provodi njemački GIZ. Tehničku podršku u ime GIZ-a pruža Eda – Agencija za razvoj preduzeća.

Za popunjavanje upitnika je potrebno oko pet minuta. Molimo vas da odgovorite na sva pitanja.

ANKETA

Potpisan ugovor o zajmu za Projekat gradskih saobraćajnica Sarajevo

Saopćenje, 25.06.2020.

Bevanda- Nassel -mZamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda, potpisao je danas sa sa šeficom ureda EBRD-a u BiH Manuelom Naessl ugovor o zajmu za Projekat gradskih saobraćajnica Sarajevo.

Ugovor je potpisan korespodentno, bez uobičajenih ceremonija, zbog mjera koje su poduzete u sprječavanju virusa Covid -19.

Opširnije...

Ministar Bevanda učestvovao na samitu Centralno evropske inicijative

Saopćenje, 15. 5. 2020.

bevanda - CEI- foto  kopijaZamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda učestvovao je danas na vanrednom samitu Centralnoevropske inicjative (CEI) koji je ovog puta zbog mjera zaštite od pandemije održan putem video linka.

Ministar Bevanda pozdravio je incijativu da se održi vanredni samit nakon proglašenja pandemije COVID -19 i posljedica koje je ova bolest donijela te izrazio iskreno saučešće svima koji su pretrpjeli ljudske gubitke.

Opširnije...